KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Emelkedett a munkanélküliség Görögországban
Áprilisban az előző havi 20,1 százalékról 20,2 százalékra emelkedett a görögországi munkanélküliség a görög statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint.
A márciusi adat csaknem hat és fél éve a legkedvezőbb munkanélküliségi ráta volt Görögországban.
A munkanélküliek száma havi szinten 0,8 százalékkal csökkent, 949,7 ezer volt, míg a foglalkoztatottak száma 1,1 százalékkal csökkent, 3,76 millió volt Görögországban.
A javulás ellenére a görög munkanélküliségi ráta még mindig jóval több mint a duplája az euróövezeti átlagnak (8,4 százalék, májusi adat).
Az előző év azonos hónapjában 21,7 százalékon állt a görögországi munkanélküliség, a rekordszintet pedig 2013 júliusában érte el, amikor 27,9 százalék volt.

A munkanélküliség leginkább a fiatal korosztályt sújtja: a 15-24 éves korcsoportban rendkívül magas, 42,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta, a tavalyi év azonos hónapjához képest azonban 1,9 százalékpontos javulás történt áprilisban.

Az 55-64 éves korcsoportban a munkanélküliség éves szinten 3,0 százalékponttal csökkent, és 15,6 százalékot ért el az év negyedik hónapjában.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat július elején azt közölte, hogy az Európai Unió 28 tagállamában a legmagasabb munkanélküliségi rátát Görögországban regisztrálták, 20,1 százalékot (márciusi adat), illetve Spanyolországban 15,8 százalékosat. Olaszország 10,7 százalékos munkanélküliséggel a harmadik a legnagyobb munkanélküliséggel sújtott uniós tagországok listáján.

Forrás: profitline.hu


  2018-07-19 

  185 79% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..