Hírek


Egy nap alatt 80 új erdőtűz
A nagy szárazság és az erős szél miatt újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athéntól 60 kilométerrel nyugatra pusztít, több mint 160 tűzoltó próbálja megfékezni – írja az MTI a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.
A fővárostól nyugatra lévő tűz egy hegycsúcs közelében pusztít. A legközelebbi település Lutraki, de nem fenyegeti veszély, csak egy kolostorból kellett kiköltöztetni 50 embert. A terepviszonyok nagyon nehezek a hegyen, nincs út, a tűzoltókat helikopterrel kellett odaszállítani.
Pénteken az Athéntól 45 kilométerre fekvő Saronida üdülőhelyen több tucat hétvégi házból kellett kimenekíteni a turistákat egy tűz miatt, de voltak tüzek a Peloponnészoszon, Krétán és Híosz szigeten is. Az Index egy olvasója arról küldött felvételt vasárnap, hogy Zakynthos szigetén is tűz ütött ki, a helyi média beszámolói szerint két településnyi embert kellett evakuálni.
Tavaly júliusban az Athén környékén keletkezett erdőtüzek száznál több emberéletet követeltek.
A növényzet gyakran amiatt kap lángra, mert az emberek - figyelmen kívül hagyva a biztonsági előírásokat - parázsló cigarettacsikkeket dobnak el, sütögetnek a szabadban, vagy kerti hulladékot égetnek a nyári hónapokban is, holott ilyenkor tűzgyújtási tilalom van érvényben Görögországban.
Forrás: index.hu

 2019-09-17 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 038 TAG
ONLINE OLVASÓK: 3
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 3

  • Látogatók ma: 6486

  • Oldalletöltés ma: 27581

  • Összes látogató: 5 479 864

Lefkada - Görögország
Szállásajánlatok Lefkadán.
Árajánlatkérés és szállásfoglalás közvetlen a szállás tulajdonosától.