KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Egy nap alatt 80 új erdőtűz
A nagy szárazság és az erős szél miatt újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athéntól 60 kilométerrel nyugatra pusztít, több mint 160 tűzoltó próbálja megfékezni – írja az MTI a helyi hatóságok közlésére hivatkozva.
A fővárostól nyugatra lévő tűz egy hegycsúcs közelében pusztít. A legközelebbi település Lutraki, de nem fenyegeti veszély, csak egy kolostorból kellett kiköltöztetni 50 embert. A terepviszonyok nagyon nehezek a hegyen, nincs út, a tűzoltókat helikopterrel kellett odaszállítani.
Pénteken az Athéntól 45 kilométerre fekvő Saronida üdülőhelyen több tucat hétvégi házból kellett kimenekíteni a turistákat egy tűz miatt, de voltak tüzek a Peloponnészoszon, Krétán és Híosz szigeten is. Az Index egy olvasója arról küldött felvételt vasárnap, hogy Zakynthos szigetén is tűz ütött ki, a helyi média beszámolói szerint két településnyi embert kellett evakuálni.
Tavaly júliusban az Athén környékén keletkezett erdőtüzek száznál több emberéletet követeltek.
A növényzet gyakran amiatt kap lángra, mert az emberek - figyelmen kívül hagyva a biztonsági előírásokat - parázsló cigarettacsikkeket dobnak el, sütögetnek a szabadban, vagy kerti hulladékot égetnek a nyári hónapokban is, holott ilyenkor tűzgyújtási tilalom van érvényben Görögországban.

Forrás: index.hu


  2019-09-17 

  219 85% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!