Hírek


Meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat
A görög kormány csütörtökön bejelentette, hogy május 4-ig meghosszabbítják a koronavírus-járvány megfékezése érdekében egy hónapja bevezetett kijárási korlátozásokat.

Egyetlen területen enyhítenek csak az intézkedéseken a közeljövőben: hétfőn újranyitják a földhivatalokat, és újraindulhat a munka a bírósági irodákban is.

Az idősek magas lakosságon belüli aránya és az évek óta tartó pénzügyi válság következtében legyengült egészségügyi rendszer miatt Görögország - más európai országokhoz képest - korábban vezetett be korlátozásokat, amelyek eredetileg április 27-ig lettek volna érvényben. Hivatalosan eddig 2400 koronavírus-fertőzöttet észleltek, és a járvánnyal összefüggésben 121 halálesetet jegyeztek fel.

A görög kormányszóvivő hétfőn azt közölte, hogy a kijárási korlátokat és a gazdasági életet megbénító intézkedéseket csak több fázisban, május és június folyamán lehet majd feloldani. Ezeknek a lépéseknek az egészségügyi rendszerre gyakorolt hatását hétről hétre elemezni fogják.

Görögországban március 23. óta zárva vannak a nem élelmiszert árusító boltok, a múzeumok, a szállodák, a szórakozóhelyek, éttermek és kávézók. Csak az élelmiszerüzletek és a patikák tarthatnak nyitva. Az emberek otthonaikat csak meghatározott okokból hagyhatják el, és ezt okmányokkal kell igazolniuk a hatóságok előtt. Magas összegű pénzbírsággal sújtják azokat, akik megszegik a korlátozásokat.

A görögök általában fegyelmezetten betartják az előírásokat, pedig múlt hét végén volt az ortodox húsvét, amikor az emberek hagyományosan útra kelnek. Idén a városokban csak a lakások erkélyein tudták együtt ünnepelni a görögök a húsvétot, a miséket is zárt ajtók mögött tartották.
Forrás: portfolio.hu

 2020-04-24 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 038 TAG
ONLINE OLVASÓK: 5
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 5

  • Látogatók ma: 172

  • Oldalletöltés ma: 10332

  • Összes látogató: 5 480 822

Haus Theodora - Sarti
Árajánlatkérés és szállásfoglalás közvetlen a szállás tulajdonosától.
30 EURO / éj -től