Hírek


Újranyitottak a görög szigetek
Görögország újraindította a menetrend szerinti komp- és légi közlekedést a szigetein hétfőn. Megnyitottak a kávézók és éttermek is.

A megbetegedéseket tükröző számok alapján a görög kormány úgy ítélte meg, sikeresen megfékezték a járvány terjedését a görög szigeteken, így

három héttel hamarabb bejelentette a turistaszezon kezdetét.

Az újraindítás első lépésében azonban a kompközlekedést a normális járatsűrűség felére korlátozták, és továbbra sem engedélyezték a Görögország és járványtól jobban sújtott Olaszország közötti járatokat.

A kompjáratokon és az éttermekben a távolságtartás szabályainak betartása kötelező: az éttermek és szórakozóhelyek az asztalaik felét használhatják, és minden asztalnál legfeljebb 6 vendég ülhet.

A kormány azt is bejelentette, hogy a nyár kezdetéig teljesen újra szeretnék nyitni az országot. Május végén teszik közzé azon országok listáját, amelyek állampolgárai kéthetes hatósági karantén és koronavírus-tesztelés nélkül is ellátogathatnak Görögországba.

A Johns Hopkins amerikai egyetem összesítése szerint Görögországban eddig 2900 koronavírusos fertőzöttet és 171 halálos áldozatot regisztráltak, jóval kevesebbet, mint a mediterrán térség más meghatározó országaiban. A járvány miatt több ideiglenes intenzív osztályt is telepítettek Leszbosz, Számosz, Rodosz, Zákintosz és Korfu szigeteire a meglévő krétai intenzív osztály kapacitásai mellé.

Az idegenforgalom a görög gazdaság létfontosságú eleme, a bruttó összterméknek (GDP) több mint 10 százalékát teszi ki. A kormány adatai szerint több mint 34 millió látogató utazott Görögországba tavaly, akik összesen 18,2 milliárd eurót költöttek.

Hosszú kényszerpihenő után végre újraindulnak az Aegean légitársaság első nemzetközi járatai is. 2020. július 4-től a Budapest-Athén szakaszon is repülhetünk, kezdésként heti két járattal.

Az Aegean fokozatosan növeli belföldi járatainak számát is, tekintettel a Görögországon belüli repülési korlátozások enyhítésére.

Így tehát mindkét járatnaphoz biztosított a csatlakozás az utasok által leginkább kedvelt görög szigetekre, például Rodoszra, Krétára, Korfura, Szantorinire, Mikonoszra, Miloszra, Zakinthoszra és Karpathoszra.
Forrás: szeretunkutazni.hu

 2020-05-27 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 065 TAG
ONLINE OLVASÓK: 3
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 3

  • Látogatók ma: 135

  • Oldalletöltés ma: 18117

  • Összes látogató: 5 645 543

Vasiliki Apartment - Platamonas
Árajánlatkérés és szállásfoglalás közvetlen a szállás tulajdonosától.
25 EURO / éj -től