KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Újabb térségekre terjesztették ki a karantént
Görögországban további térségekre terjesztették ki a koronavírus terjedésének fékezését szolgáló karantén hatályát - közölte pénteken a polgári védelmi miniszter helyettese.
Vasárnaptól március 1-ig karantént vezetnek be Thászosz, Kálimnosz, Kefaloniá szigeteken, valamint a krétai Heraklion városában, Korinthoszban, Nemeában, és Argoszban, illetve az Évozmoszban.
Vana Papaevangelu, az epidemológiai szakemberekből álló kormányzati tanácsadó testület tagja szerint a járványügyi helyzet egyelőre stabil, a brit vírusmutáció ugyanakkor több mint 760 esettel széles körben elterjedt. Hozzátette, hogy az egészségügyi szakembereket emellett nagyon aggasztja a dél-afrikai variáns elterjedése az Évozmoszban, Szaloniki külvárosában.
A kórházakba szállított páciensek napi száma 218-ra növekedett. Athén egészségügyi intézményeiben az intenzív osztályok 83 százalékban telítettek.
Ugyanakkor egyes régiókban, ahol ellaposodott a járványgörbe, lazítanak a korlátozásokon. A karantént például feloldották Zákinthosz és Szantorini szigetein, Spártában és a krétai Agiósz Nikoláosz településen.
Február 11-től a hónap végéig elrendelték Athén térségének teljes karantén alá helyezését az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírusos megbetegedések miatt.
A 11 millió lakosú Görögországban a járvány kitörése óta 177 494 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, akik közül 6249-en hunytak el a Covid-19-betegségben.

Forrás: atv.hu


  2021-02-23 

  194 100% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat