KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Görögország május 14-én kinyitná a kapuit
A görög turisztikai miniszter bejelentette, hogy reményeik szerint május 14-én újra megnyílhatnak az ország kapui a turisták előtt.
Harry Theocharis miniszter közölte, hogy az országban várnak mindenkit, akit már beoltottak, rendelkezik antitestekkel, vagy pedig negatív koronavírus tesztet tud bemutatni, viszont azt nem részletezte, hogy elfogadják-e az orosz vagy a kínai vakcinát.
Görögországban egyébként jelenleg is szigorú korlátozások vannak érvényben, az emberek a lakóhelyüket engedély nélkül csak két kilométeres körzetben hagyhatják el. Bár az oltásokat tekintve már most is az uniós átlag fölött járnak a görögök, a turisztikai miniszter szerint áprilisban gyorsulhat be igazán a vakcinaprogram, hiszen ekkor a 2 millió adagot kapnak a Pfizer és a J&J készítményeiből.
Görögország egyik legmeghatározóbb ágazta turizmus, minden ötödik lakos ebben a szektorban dolgozik, így érthető, hogy a tavalyi drámai visszaesés után most május közepén már nyitnának.
Mindeközben a német kormány arra szólította fel a lakosságot, hogy korlátozzák az utazást a koronavírus-járvány közepette, mivel a légitársaságok arról számoltak be, hogy megugrott a tengerparti nyaralóhelyekre vonatkozó foglalások száma húsvétra. Az Eurowings hétvégi tájékoztatása szerint több száz extra járatot kínál Mallorcára a húsvéti időszakban, az utazási óriás, a TUI pedig azt közölte, hogy a sziget több hotelét megnyitja azt követően, hogy a német járványügy levette a szigetet a kockázatos területek listájáról.

Forrás: portfolio.hu


  2021-03-18 

  230 89% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat