Hírek


Eső mosott ki egy ókori bronzszobrot
Egy bikát ábrázoló, több mint 2500 éves kicsiny bronzszobrot mosott ki a földből a nagy eső a dél-görögországi Olümpia romvárosban nemrég.

Egy szemfüles régész fedezte fel az apró bika földből kikandikáló szarvát
A helyszínen munkálkodó szemfüles régész vette észre az aprócska bika egyik földből kikandikáló szarvát az eső után a Zeusznak emelt olümpiai templom közelében - közölte pénteken a görög kulturális minisztérium.

A KIVÁLÓ ÁLLAPOTBAN FENNMARADT SZOBROCSKÁT EGY LABORATÓRIUMBA SZÁLLÍTOTTÁK,ahol megállapították róla, hogy az antik görög művészet geometrikus korszakából (i.e. 1050-700) származik - áll a közleményben.

Kutatók szerint a figura egyike lehet annak a több ezer fogadalmi szobornak, amelyet Zeusz főistennek ajánlottak fel Olümpiában, az ókori Görögország egyik legjelentősebb szentélyében az i.e. 1050-től i.e. 700-ig terjedő korszakban, vagyis 2700-3000 évvel ezelőtt.

Vastag hamuréteg alatt rejtőztek az áldozati adományok
Az áldozati rituáléban való részvételére utalnak azok az égésnyomok, amelyeket a szobrocskáról levakart üledékben találtak.A bikák és a lovak jelentős szerepet játszottak a régi görögök életében, ÍGY GYAKRAN ELŐFORDULTAK AZ ISTENEKNEK FELAJÁNLOTT ÁLDOZATI ADOMÁNYOK KÖZÖTT IS.
Sok áldozati adományt egy vastag hamurétegben találtak Olümpiában, ezek jelenleg a helyi régészeti múzeumban láthatók.
Forrás: origo.hu

 2021-03-22 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 109 TAG
ONLINE OLVASÓK: 3
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 3

  • Látogatók ma: 543

  • Oldalletöltés ma: 23737

  • Összes látogató: 5 857 713


Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..