KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Eső mosott ki egy ókori bronzszobrot
Egy bikát ábrázoló, több mint 2500 éves kicsiny bronzszobrot mosott ki a földből a nagy eső a dél-görögországi Olümpia romvárosban nemrég.

Egy szemfüles régész fedezte fel az apró bika földből kikandikáló szarvát
A helyszínen munkálkodó szemfüles régész vette észre az aprócska bika egyik földből kikandikáló szarvát az eső után a Zeusznak emelt olümpiai templom közelében - közölte pénteken a görög kulturális minisztérium.

A KIVÁLÓ ÁLLAPOTBAN FENNMARADT SZOBROCSKÁT EGY LABORATÓRIUMBA SZÁLLÍTOTTÁK,ahol megállapították róla, hogy az antik görög művészet geometrikus korszakából (i.e. 1050-700) származik - áll a közleményben.

Kutatók szerint a figura egyike lehet annak a több ezer fogadalmi szobornak, amelyet Zeusz főistennek ajánlottak fel Olümpiában, az ókori Görögország egyik legjelentősebb szentélyében az i.e. 1050-től i.e. 700-ig terjedő korszakban, vagyis 2700-3000 évvel ezelőtt.

Vastag hamuréteg alatt rejtőztek az áldozati adományok
Az áldozati rituáléban való részvételére utalnak azok az égésnyomok, amelyeket a szobrocskáról levakart üledékben találtak.A bikák és a lovak jelentős szerepet játszottak a régi görögök életében, ÍGY GYAKRAN ELŐFORDULTAK AZ ISTENEKNEK FELAJÁNLOTT ÁLDOZATI ADOMÁNYOK KÖZÖTT IS.
Sok áldozati adományt egy vastag hamurétegben találtak Olümpiában, ezek jelenleg a helyi régészeti múzeumban láthatók.

Forrás: origo.hu


  2021-03-22 

  242 86% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat