KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Utazhat Görögországba, aki megkapta az oltást
A döntést aznap jelentette be a kormány, amikor csúcsot döntött az új fertőzöttek és a géppel lélegeztetettek száma.

Engedélyezi Görögország az európai uniós tagállamok és Izrael állampolgárainak, hogy beutazzanak területére, ha már megkapták a koronavírus elleni oltást – közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője kedden.

A határozat szerint annak, akinek van oltási igazolványa, nem kell karanténba vonulnia, és nincs szüksége negatív koronavírustesztre sem.

Azt egyelőre nem tudni, mikor lépnek életbe az intézkedések.

A görög kormány az év eleje óta sürgeti egy európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, hogy új életet lehelhessen a haldokló turizmusba, amely korábban a görög gazdaság ötödét tette ki. Megfigyelők szerint az egyoldalú döntés célja az, hogy fokozza a nyomást az Európai Unión. Lengyelország, Románia és Észtország is a göröghöz hasonló lépésre szánta el magát.

A bejelentés napján Görögországban rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma: 3586 újabb fertőzöttet regisztráltak.

A görög nemzeti közegészségügyi szervezet (EODY) közlése szerint a fővárosi attikai régióban is megdőlt a napi rekord, ott 1779 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

Eddig nem tapasztalt szinte emelkedett a lélegeztetőgépen lévő páciensek száma is: 699 ember szorul gépi lélegeztetésre.

Vaszílisz Kikíliasz görög egészségügyi miniszter kedden üdvözölte, hogy meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akik legalább az egyik adagot megkapták a koronavírus elleni védőoltásokból. Görögországban eddig 1 469 020 dózis vakcinát adtak be, két adagot védőoltást 471 056 ember kapott, ami a 11 millió lakosság 4,3 százaléka.

Görögországban eddig 242 347 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 7582 halálesetet regisztráltak.

Forrás: hvg.hu


  2021-03-24 

  874 74% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!