Hírek


Kötelező a teszt az oltatlan diákoknak
A görög iskolák diákjai visszatérhettek az iskolákba, azonban az újabb korlátozásokat pont a tanévkezdés napján vezették be.
A görög általános és középiskolákban ettől a tanévtől kezdve újra jelenléti oktatás zajlik, azonban a tanévkezdés és az új rendeletek kihirdetése a 12 év feletti oltatlan személyek ügyében egy napra esett. Az új intézkedések szerint minden 12 év feletti be nem oltott iskolásnak és munkavállalónak saját költségen elvégzett negatív tesztet kell bemutatnia.

Görögország majdnem 11 milliós lakosságából több, mint 5 és fél milliót oltottak már be mindkét dózissal, és majdnem a teljes lakosság megkapta az első oltást, azonban a delta-variáns terjedése aggodalomra ad okot, vasárnap ugyanis 1300 új fertőzöttet regisztráltak – írja az index.hr.

A saját költségen elvégzett teszt a magán- és közszféra dolgozóira, valamint a diákokra is kötelező érvényű lesz, továbbá kötelező lesz a közlekedési eszközökön és a közösséget zárt térben fogadó helyeken is. Az antigén gyorsteszt ára maximum 10 euró, a PCR teszté 60 euró.

A vakcinázatlan munkavállalóknak hetente egyszer, a tanároknak, a diákoknak, a turizmus, kultúra és a média területén dolgozóknak hetente kétszer kell tesztelniük. Az iskolákban jelenléti oktatás zajlik, csak akkor térnek át a távoktatásra, hogyha a pozitív tanulók aránya meghaladja az 50 százalékot.

A védőoltás már kötelező az idősotthonok alkalmazottainak és a fogyatékkal előket gondozók számára is, a munkáltató pedig elbocsáthatja őket, hogyha megtagadják az oltás felvételét. A védettségi igazolvány kötelező a kávézókban, bárokban és éttermekben, a maszkot pedig beltéren, és minden kültéren rendezett eseményen hordani kell.
Forrás: liner.hu

 2021-09-20 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 109 TAG
ONLINE OLVASÓK: 1
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 1

  • Látogatók ma: 521

  • Oldalletöltés ma: 22865

  • Összes látogató: 5 857 691

Szálláshelyek Görögországban
Több mint 19.000 szállásajánlat
Most foglal, de később fizet
Garantált legjobb árak