KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Újra kijárási tilalmat vezettek
Kijárási tilalmat vezetett be csütörtökön a görög kormány az ország második legnagyobb városának számító Szalonikiben, valamint a szomszédos Halkidikí és Kilkísz, valamint a közép-görögországi Lárisza körzetében az újabb koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

A polgári védelem csütörtöki közlése szerint a kijárási tilalom pénteken, október 1-jén lép életbe, és legalább október 8-ig tart.

Ez alatt az időszak alatt tilos kimenni az utcára hajnali egy és hat óra között, kivéve akkor, ha ez munkavégzés céljából vagy egészségi okok miatt történik.

Ezenkívül továbbra is tilos a zenélés a köztereken egész nap, magánterületen pedig legfeljebb 20 ember tarthat összejövetelt.

A hivatalos adatok szerint a koronavírus elleni teljes védettséghez szükséges vakcinákkal beoltott emberek aránya jóval elmarad az 58 százalékos országos átlagtól. Ez az arány 52 százalék Szalonikiben, 46,5 százalék Láriszában és 40 Halkidikíben és Kilkíszben.

A szakértők különösen a szaloniki járványhelyzet alakulása miatt aggódnak. A településen a hónap elején megtartották az éves kereskedelmi vásárt, október végén pedig körbeviszik a városban a város védőszentjének, Szent Demeternek az ikonját, amin ezrek szoktak részt venni. Ezenkívül katonai parádét is tartanak az 1940-es olasz megszállással szembeni görög ellenállás emlékére.

Számos szakértő kérte az október 28-i katonai felvonulás elhalasztását, elkerülendő az újabb fertőzöttek számának megugrását. A tavaly ősszel bevezetett, körülbelül fél évig tartó nagy, részleges korlátozás során az elsők között Szalonikiben vezettek be korlátozó intézkedéseket. Ezzel kapcsolatban Jánnisz Ikonómu kormányszóvivő csütörtökön kiemelte: a helyzet megváltozott, tekintve, hogy a lakosság több mint fele be van oltva.

Görögországban az elmúlt hetekben naponta átlagosan kétezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 20-40 halálesetet jegyeztek fel. Az országban eddig több mint 655 ezer ember fertőződött meg a vírussal, és több mint 14 ezer ember vesztette életét a fertőzés következtében.

Forrás: vg.hu


  2021-10-01 

  157 95% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat