Hírek


Újra kijárási tilalmat vezettek
Kijárási tilalmat vezetett be csütörtökön a görög kormány az ország második legnagyobb városának számító Szalonikiben, valamint a szomszédos Halkidikí és Kilkísz, valamint a közép-görögországi Lárisza körzetében az újabb koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

A polgári védelem csütörtöki közlése szerint a kijárási tilalom pénteken, október 1-jén lép életbe, és legalább október 8-ig tart.

Ez alatt az időszak alatt tilos kimenni az utcára hajnali egy és hat óra között, kivéve akkor, ha ez munkavégzés céljából vagy egészségi okok miatt történik.

Ezenkívül továbbra is tilos a zenélés a köztereken egész nap, magánterületen pedig legfeljebb 20 ember tarthat összejövetelt.

A hivatalos adatok szerint a koronavírus elleni teljes védettséghez szükséges vakcinákkal beoltott emberek aránya jóval elmarad az 58 százalékos országos átlagtól. Ez az arány 52 százalék Szalonikiben, 46,5 százalék Láriszában és 40 Halkidikíben és Kilkíszben.

A szakértők különösen a szaloniki járványhelyzet alakulása miatt aggódnak. A településen a hónap elején megtartották az éves kereskedelmi vásárt, október végén pedig körbeviszik a városban a város védőszentjének, Szent Demeternek az ikonját, amin ezrek szoktak részt venni. Ezenkívül katonai parádét is tartanak az 1940-es olasz megszállással szembeni görög ellenállás emlékére.

Számos szakértő kérte az október 28-i katonai felvonulás elhalasztását, elkerülendő az újabb fertőzöttek számának megugrását. A tavaly ősszel bevezetett, körülbelül fél évig tartó nagy, részleges korlátozás során az elsők között Szalonikiben vezettek be korlátozó intézkedéseket. Ezzel kapcsolatban Jánnisz Ikonómu kormányszóvivő csütörtökön kiemelte: a helyzet megváltozott, tekintve, hogy a lakosság több mint fele be van oltva.

Görögországban az elmúlt hetekben naponta átlagosan kétezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 20-40 halálesetet jegyeztek fel. Az országban eddig több mint 655 ezer ember fertőződött meg a vírussal, és több mint 14 ezer ember vesztette életét a fertőzés következtében.
Forrás: vg.hu

 2021-10-01 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 109 TAG
ONLINE OLVASÓK: 2
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 2

  • Látogatók ma: 470

  • Oldalletöltés ma: 20450

  • Összes látogató: 5 857 640


Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..