KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Elektronikus jegy a Samaria szurdokban

A Hania régióban található Kréta egyik legfontosabb természeti látványossága, a Samaria-szurdok látogatói mostantól elektronikusan is megvásárolhatják jegyüket a tickets-samaria.necca.gov.gr weboldalon, vagy kártyával fizethetik a belépőt a szurdokban. belépési pontok.

Amellett, hogy megkönnyíti a látogatók számára az előre tervezést, az elektronikus rendszer lehetővé teszi a belépődíjakból befolyt összeget – mintegy évi 700 000 eurót – közvetlenül a Természeti Környezet- és Klímaváltozási Ügynökséghez (NECCA) irányítani, amely az összeget a az oldal védelme és népszerűsítése.

A Samaria-szurdok az egyetlen természeti emlék Görögországban, amelyre a becslések szerint évente 150 000 látogató fizet belépőt, és 1990 óta teszi ezt.
Tavalyig a bevételt a Haniai Erdészeti Minisztérium kezelte, és a Zöld Alapba fizették be, amely aztán szétosztotta a 30%-ot. pénzt a szurdokkal határos három településre.

Az új rendszer szerint a NECCA feladata lesz a bevétel egy részének szétosztása a helyi hatóságok között, amelyeknek ezután jelentést kell tenniük az ügynökségnek arról, hogyan használják fel a pénzt az oldal javára.

A Samaria Gorge általános belépője 5 euróba kerül, de mentesülnek az 5 éven aluli gyermekek, az Európai Unió állampolgárai 18 éves korig, az idősek, a kerekesszékesek és kísérőik, az EU-s diákok, a munkanélküliek és a kutatók.

Forrás: ekathimerini.com


  2022-05-05 

  206 89% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..