KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Mától csak a görög feta a feta
Hétfőn lejár az öt éves moratórium, ettől kezdve kizárólag a Görögországban gyártott - juhból és kecskéből készült - fetasajt viselheti a feta vagy feta típusú elnevezést az Európai Unióban. A döntés elsősorban a - tehéntejet felhasználó - dán és német sajtgyártóknak fog minimum eurószázmilliós kiadást okozni azzal, hogy teljesen új márkaneveket kell bevezetniük a piacra. Az Európai Bizottság 2002-ben döntött úgy, hogy elfogadja Görögország igényét, és - az addigi gyakorlatától eltérve - olyan élelmiszernek is megadja a területi eredetvédelmet, amelynek neve nem egy földrajzi elnevezésből származik - mint például a francia champagne és cognac vagy a magyar Tokaji esetében. Az EB úgy döntött, hogy a különleges klimatikus viszonyok, és a kecskék, juhok egyedi tartási szokásai adják meg azt az ízvilágot, amelytől a fetasajt egyedülálló. Az újszerű eredetvédelem ellen fellépő országok keresetét az Európai Bíróság 2005-ben elutasította. Az Európai Bizottság által az átállásra lehetővé tett öt évi moratórium most letelik, a feta hétfőtől csak görög sajt lehet.

Forrás:


  2007-10-15 

  578 90% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat