KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Infók


Taramas

A Taramas széles körben ismert a taramosalátában való felhasználásáról, amely ikra zsemlemorzsával vagy burgonyapürével, valamint citromlével, ecettel és olívaolajjal kevert keveréke.
A „taramas” szó a görögök a tőkehal vagy ponty vörös kaviárjának (halikra) apró sós gyöngyeinek leírására szolgál. A halikra kulináris megbecsülése legalább a bizánci korokig nyúlik vissza, és valószínűleg messze az ókorig nyúlik vissza.
Csakúgy, mint a fekete kaviár és a botargo (avgotaracho), a tarama is a finomság egyik legfinomabb fajtája.
Általában mártogatósként, kenyérrel vagy nyers zöldségekkel fogyasztják. A szín a krémes bézstől a rózsaszínig változhat, a használt ikra típusától függően. A kereskedelemben előállított taramosalata gyakran élénk rózsaszínű, az élelmiszer-színezék hozzáadása miatt.
A fehér színű taramosalata a legjobb minőségűnek számít.


  2022-03-13 

  334 92% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!