KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Infók


Korfu - Kumquat likőr

Korfun a helyiek egyszerűen Kumquatnak hívják, és a helyi szellem a sziget védjegyévé vált.

Több szeszfőzde gyártja a likőrt, de sok más kulináris termék is ezt a gyümölcsöt használja fő összetevőként.

Az apró narancssárga gyümölcs eredetileg Kínából és Dél-Japánból származik. Ázsiai országokban bonsaiként is használják a kumquatot, és néha a szerencse szimbólumaként ajándékozzák.

A kifejezés jelentése „aranygyümölcs”; Egy angol agronómus honosította meg Korfu szigetén 1860-ban. Azóta a kumquat a sziget egyik fő mezőgazdasági terméke.

A fa, más néven Marumi kumquat, kicsi, kerek vagy ovális alakú aranysárga gyümölcsöt hoz, édes héjjal. A pép azonban meglehetősen keserű, és főleg kanalas édességek , lekvárok és zselék alapanyagaként használják – bár a kumquatot nyersen is fogyaszthatjuk.

Az ital színe határozza meg, hogy a likőrt a héjból vagy magából a gyümölcsből készítették-e. Ha a szín élénk narancssárga, akkor csak a bőrrel készült.

Íze nagyon édes és rendkívül illatos is. Ízében is meglehetősen erős, ezért a kedvenc választás koktélok készítéséhez, valamint krémek, pudingok és egyéb desszertek ízesítéséhez.

Ehelyett a fehér likőr lényegesen kevésbé édes; a helyiek általában étkezés után szolgálják fel, ugyanúgy, mint Görögország más részein az ouzót, a tsikoudia-t és a tsipouro-t .

Korfun sok helyi cég készít különféle finomságokat a gyümölcsből, például kumquat szirupot (ideális görög joghurt feltétként ), lekvárt és még sütiben is.


  2022-03-14 

  2679 81% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat