Szőlőültetvények a lovagok szigetén!
Rodoszi ízletes ételeket a sziget pincészeteinek ízletes helyi boraival szolgálják fel, amelyek őrzik az ókorig visszanyúló hagyományukat. A pincészetek kiváló bort termelnek, és nemzetközi díjakat is nyertek.
A Rodosz szőlőültetvényei májustól szeptemberig élvezik a napsütést és a gyakori esőzést, valamint a hűvös tengeri szellőt. A tél rövid, sok esővel, másrészt a tenyészidőszakban nincs eső. A nyári melegben a hűvös szelek segítik a talaj hőmérsékletét a jó borkészítés érdekében.
A borászok javították a helyi fajtákat , és megvalósították néhány külföldi fajta termesztését .
Kóstolja meg a fehér Moschato -tősidők óta ismert fajta, az Athiri és Mandilaria ( a szigeten Amorgiano néven ismert ), a Moschato Trani és az Asyrtiko . Egy másik fontos fajta a fehér muskotály , amely édes borokat ad. |