KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Óriásbabsaláta 1337 70% 2006-10-05
`Gigantes salata` Hozzávalók: 1/2 kg száraz óriásbab, 2 közepes hagyma, olívaolaj ízlés szerint, só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint Elkészítés: A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük akkor a következõképpen járunk el: Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfõzzük majd lehúzzuk a tûzrõl és egy órát lefedve hagyjuk ázni a... |-> Tovább
`Gigantes salata` Hozzávalók: 1/2 kg száraz óriásbab, 2 közepes hagyma, olívaolaj ízlés szerint, só, bors, citromlé vagy ecet ízlés szerint Elkészítés: A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük akkor a következõképpen járunk el: Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi vizet adunk hozzá hogy ellepje. Felfõzzük majd lehúzzuk a tûzrõl és egy órát lefedve hagyjuk ázni a... |-> Tovább
Óriásbab spenóttal 453 72% 2009-02-02
`Gigantes me spanaki` Hozzávalók: 1/2 kg száraz óriásbab, 2 1/2 csésze spenót apróra vágva és párolva, 3-4 közepes hagyma apróra vágva, 3/4 csésze olívaolaj, 1/2 kg túlérett paradicsom, vagy 1 doboz (400 gr) konzerv paradicsom, só, bors. Elkészítés: A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük, akkor a következõképpen járunk el: Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi... |-> Tovább
`Gigantes me spanaki` Hozzávalók: 1/2 kg száraz óriásbab, 2 1/2 csésze spenót apróra vágva és párolva, 3-4 közepes hagyma apróra vágva, 3/4 csésze olívaolaj, 1/2 kg túlérett paradicsom, vagy 1 doboz (400 gr) konzerv paradicsom, só, bors. Elkészítés: A babot elõzõ este beáztatjuk. Ha ezt elfelejtjük, akkor a következõképpen járunk el: Megmossuk a babot, fazékba tesszük, annyi... |-> Tovább
Töltött káposzta 434 80% 2007-03-27
`Dolmádákia gemista` Hozzávalók: 1 1/2 kg káposzta, 1 kg darált hús, 200 gr puha rízs, 200 gr, zsiradék, só, bors, vadmenta (elhagyható), apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál liszt, vagy corn-flour, 2 tojás, 2 citrom, 2-3 apróra vágott hagyma Elkészítés: Megmossuk a káposztát, a külsõ, szakadt leveleket leszedjük. Az ép külsõ leveleket is leszedjük és félretesszük,... |-> Tovább
`Dolmádákia gemista` Hozzávalók: 1 1/2 kg káposzta, 1 kg darált hús, 200 gr puha rízs, 200 gr, zsiradék, só, bors, vadmenta (elhagyható), apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál liszt, vagy corn-flour, 2 tojás, 2 citrom, 2-3 apróra vágott hagyma Elkészítés: Megmossuk a káposztát, a külsõ, szakadt leveleket leszedjük. Az ép külsõ leveleket is leszedjük és félretesszük,... |-> Tovább
Sajtos rétes 479 75% 2006-03-30
`Tyropita` Hozzávalók: - 45 dkg feta sajt, - 45 dkg phyllo tészta, - 10 dkg kefalograviera sajt (parmezánnal helyettesítheto), - 1 1/2 dl tej, - 4 tojás, - kapor vagy menta, - bors Elkészítés: Törjük össze a feta sajtot egy villával, adjuk hozzá a reszelt kefalograviérát, a tejet, az apróra vágott kaprot vagy mentát, a felvert tojásokat és a borsot, és alaposan dolgozzuk össze a... |-> Tovább
`Tyropita` Hozzávalók: - 45 dkg feta sajt, - 45 dkg phyllo tészta, - 10 dkg kefalograviera sajt (parmezánnal helyettesítheto), - 1 1/2 dl tej, - 4 tojás, - kapor vagy menta, - bors Elkészítés: Törjük össze a feta sajtot egy villával, adjuk hozzá a reszelt kefalograviérát, a tejet, az apróra vágott kaprot vagy mentát, a felvert tojásokat és a borsot, és alaposan dolgozzuk össze a... |-> Tovább
Grízes sütemény 677 82% 2009-04-20
`Halva` Hozzávalók: - 15 dkg vaj, - 15 dkg dara, - 2 ek. píniamag (fenyomag), - 2 ek. mandula, - 40 dkg cukor, - fahéj, - szegfuszeg Elkészítés: Egy mély lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darát és kis lángon addig kevergetjük, míg pirulni nem kezd. Hozzáadjuk a píniamagot és a hámozott, durvára vágott mandulát, majd addig keverjük, míg megbarnul. Hozzáadjuk a cukrot, az... |-> Tovább
`Halva` Hozzávalók: - 15 dkg vaj, - 15 dkg dara, - 2 ek. píniamag (fenyomag), - 2 ek. mandula, - 40 dkg cukor, - fahéj, - szegfuszeg Elkészítés: Egy mély lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darát és kis lángon addig kevergetjük, míg pirulni nem kezd. Hozzáadjuk a píniamagot és a hámozott, durvára vágott mandulát, majd addig keverjük, míg megbarnul. Hozzáadjuk a cukrot, az... |-> Tovább
Görög fánk 1001 75% 2008-08-03
`Loukumades` Hozzávalók: - 4 dkg vaj, - 1 1/2 dl víz, - fél teáskanál só, - 2 ek. cukor, - fél teáskanál narancshéj, - 12 dkg liszt, - 3 tojás, - olívaolaj A sütéshez Szirup: 20 dkg cukor, 3 dl víz, 1 ek. citromlé, fahéj Elkészítés: Keverjük össze a vajat, a vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan keveregetve,... |-> Tovább
`Loukumades` Hozzávalók: - 4 dkg vaj, - 1 1/2 dl víz, - fél teáskanál só, - 2 ek. cukor, - fél teáskanál narancshéj, - 12 dkg liszt, - 3 tojás, - olívaolaj A sütéshez Szirup: 20 dkg cukor, 3 dl víz, 1 ek. citromlé, fahéj Elkészítés: Keverjük össze a vajat, a vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan keveregetve,... |-> Tovább

..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!