KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Fahéjas- mandulás sütemény 637 86% 2007-12-11
`Baklava` Hozzávalók: - másfél adag phyllo, - 50 dkg mandula, - 5 dkg zsemlemorzsa, - 2 ek. cukor, - 20 dkg vaj, - késhegynyi orölt fahéj és szegfuszeg A sziruphoz: 45 dkg cukor, 4 dl víz, 1 citrom leve Elkészítés: Hat, olvasztott vajjal külön-külön megkent phyllolapot teszünk egymásra. A darált mandulát összekeverjük a morzsával, cukorral, fahéjjal és szegfuszeggel és felét a... |-> Tovább
`Baklava` Hozzávalók: - másfél adag phyllo, - 50 dkg mandula, - 5 dkg zsemlemorzsa, - 2 ek. cukor, - 20 dkg vaj, - késhegynyi orölt fahéj és szegfuszeg A sziruphoz: 45 dkg cukor, 4 dl víz, 1 citrom leve Elkészítés: Hat, olvasztott vajjal külön-külön megkent phyllolapot teszünk egymásra. A darált mandulát összekeverjük a morzsával, cukorral, fahéjjal és szegfuszeggel és felét a... |-> Tovább
Grillezett hal 812 70% 2005-11-20
`Oras` Hozzávalók: - 2 nagy dévérkeszeg vagy más egész hal, - friss kakukkfu és oregánó, - olívaolaj, - citromlé, - só, - bors, - citromszeletek, - szololevél Elkészítés: Elomelegítjük a grillt. A kibelezett, megmosott halak belsejét besózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és beletesszük a zöldfuszereket. A halakat kívülrol beirdaljuk, rátesszük a grillrácsra,... |-> Tovább
`Oras` Hozzávalók: - 2 nagy dévérkeszeg vagy más egész hal, - friss kakukkfu és oregánó, - olívaolaj, - citromlé, - só, - bors, - citromszeletek, - szololevél Elkészítés: Elomelegítjük a grillt. A kibelezett, megmosott halak belsejét besózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és beletesszük a zöldfuszereket. A halakat kívülrol beirdaljuk, rátesszük a grillrácsra,... |-> Tovább
Húsgombócok paradicsomszószban 632 79% 2009-05-23
`Soutzoukakia` Hozzávalók: - 70 dkg darált bárányhús, - 2 szelet kenyér, - 1/2 dl tej, - 1 ek. olívaolaj, - 1 fej vöröshagyma, - 1 paradicsom, - 8 dkg rizs, - 1 ek. apróra vágott mentalevél, - 2 ek. apróra vágott petrezselyem, - csipetnyi orölt fahéj, - 1 tojás, - 1/2 dl vörösbor, - só, - bors, - 7 dl víz, - 4 ek. paradicsompüré, - 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A... |-> Tovább
`Soutzoukakia` Hozzávalók: - 70 dkg darált bárányhús, - 2 szelet kenyér, - 1/2 dl tej, - 1 ek. olívaolaj, - 1 fej vöröshagyma, - 1 paradicsom, - 8 dkg rizs, - 1 ek. apróra vágott mentalevél, - 2 ek. apróra vágott petrezselyem, - csipetnyi orölt fahéj, - 1 tojás, - 1/2 dl vörösbor, - só, - bors, - 7 dl víz, - 4 ek. paradicsompüré, - 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A... |-> Tovább
Marhahús makarónival 640 73% 2007-03-08
`Pastitsio` Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg marhafarto, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl tej, só, bors, 5 ek. olívaolaj, 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem, 2 kávéskanál liszt, 2 kávéskanál zsemlemorzsa Elkészítés: Sós vízben megfozzük a tésztát. Kevés olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a... |-> Tovább
`Pastitsio` Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg marhafarto, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl tej, só, bors, 5 ek. olívaolaj, 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem, 2 kávéskanál liszt, 2 kávéskanál zsemlemorzsa Elkészítés: Sós vízben megfozzük a tésztát. Kevés olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a... |-> Tovább
Görög fasírt 3854 85% 2005-09-18
`Keftedes` Hozzávalók: 1/2 kg darált marhahús, 1 fej hagyma, 1 tojás, olívaolaj a sütéshez, mentalevél, kevés liszt, só, bors, oregánó Elkészítés: Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával és a tojással. Fuszerezzük oregánóval, apróra vágott mentalevéllel, sóval és borssal, ízlés szerint. Formázzunk a masszából gombócokat, forgassuk lisztbe és forró olajban... |-> Tovább
`Keftedes` Hozzávalók: 1/2 kg darált marhahús, 1 fej hagyma, 1 tojás, olívaolaj a sütéshez, mentalevél, kevés liszt, só, bors, oregánó Elkészítés: Keverjük össze a darált húst az apróra vágott hagymával és a tojással. Fuszerezzük oregánóval, apróra vágott mentalevéllel, sóval és borssal, ízlés szerint. Formázzunk a masszából gombócokat, forgassuk lisztbe és forró olajban... |-> Tovább
Pörkölt agyagedényben 21300 89% 2006-09-14
`Giouvetsi` Hozzávalók: 1 kg birka/bárányhús, 3 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, kevés olívaolaj, 1 kg rizsszem-tészta, só, bors, oregánó Elkészítés: Öntsünk olajat egy agyagedénybe vagy öntöttvas-lábosba, és forrósítsuk fel a sütoben. Tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a sózott, borsozott húst, pirítsuk meg minden oldalán. Mikor levet ereszt és foni... |-> Tovább
`Giouvetsi` Hozzávalók: 1 kg birka/bárányhús, 3 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, kevés olívaolaj, 1 kg rizsszem-tészta, só, bors, oregánó Elkészítés: Öntsünk olajat egy agyagedénybe vagy öntöttvas-lábosba, és forrósítsuk fel a sütoben. Tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a sózott, borsozott húst, pirítsuk meg minden oldalán. Mikor levet ereszt és foni... |-> Tovább

Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..