KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
- Irány Thassos, Papus ajánlásával!
- Skiathos és Skopelos 2015
- Zakynthos: 2015 június 5-14-ig
- Rodosz 2017.09.01-15.
- Lefkada 2017 május 22-31
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
- Beszamolok : Zolterek
- Hirek : Afroditekatica77
- Fotoalbum : Katonáné Éva
- Fotoalbum : Csbea
- Fotoalbum : Anditoth90
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
- Old Peritheia, Korfu szellemfaluja
- Görögország tíz ikonikus virága
- Hat érv Thesszaloniki meglátogatására
- Látnivalók Skopelos szigetén
- Látnivalók Aegina szigetén
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
- Áramkimaradások Athén északi részén
- Súlyos hőhullám
- A minószi paloták a világörökségi listán
- Vasárnaptól emelkedik a hőmérséklet
- Futótűz ütött ki Kythira szigetén
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK





LEGUTÓBBI ÜZENETEK
- Üdv Hellasz rajongok! szeretném tudni, hogy Delphiből van e Athénba buszjárat aki tud segítsen nagyon köszönöm. .
A Hellasz.hu és a Facebook összekapcsolása, bejelentkezéshez:
1. Jelentkezz be a Hellasz.hu oldalra: www.Hellasz.hu
2. Lépj a Profil oldalra,
3. Ellenőrizd, hogy az ott szereplő emailcímed megegyezik e a Facebook-on használt emailcímeddel,
- ha megegyezik, nincs más teendőd,
- ha nem egyezik, változtasd meg a Hellasz.hu Profil oldalán az emailcímed arra a címre, amit a Facebook-on használsz,
Ezután a Fecebook-os azonosítóddal is be tudsz majd jelentkezni a Hellasz.hu oldalra.- Sziasztok! Kíváncsi lennék a legújabb tapasztalatokra. Most 2020 július 12-től mennék busszal Nei Poriba, de éppen most olvasom, hogy a QR kód alapján kijelölhetnek a nyaralás ideje alatt szúrópróbaszerű tesztre, és ez esetben a nyaralás folyamán egynapos karanténban kell várnom az eredményt (ami nehogy 2 nap legyen). Hát ez nem hangzik túl jól:(( Amúgy milyen a hangulat?? Tud valaki valamilyen friss infóval szolgálni? Nagyon örülnék!:)
- Sziasztok! Junius 10-től foglalásunk van Nei pori Apostolis apartmanba busszal,2 főre 50.000 Ft volt, nem érdekel valakit?
- Regisztráltam az oldalra mert szerettem volna hozzászólni egy fórum témájához de sajnos most se tudok. Miért?
LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
- Új írás a receptek oldalon
- Új írás a infók oldalon
- Új írás a infók oldalon
- Új írás a infók oldalon
- Új írás a infók oldalon
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
- Irány Thassos, Papus ajánlásával!
- Kora ősz Monemvasiában
- Kefalonia 2018.09.20-28.
- Lefkada, 2018.06.15-23
- Olimpiaki Akti
LEGÚJABB ALBUMOK
UTAZÁSI AJÁNLATOK
- Sarti: Haus Despina
- Sarti: Athos Thea Luxury Rooms
- Volos: Hotel Kalloni
- Stavros: Stavros Beach
- Mitikas: Voula Apartments
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 22 387 TAG
- Nov 08: Magnolia68
- Oct 17: Dese1975
- Júl 27: Kovacsga
- Jún 28: Santorini1
- ÖSSZES REGISZTRÁLT TAG
ONLINE OLVASÓK: 165
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK





STATISZTIKA
- OnLine olvasók: 165
- Látogatók ma: 22183
- Oldalletöltés ma: 242160
- Összes látogató: 1 475 3491
`Giouvetsi` Hozzávalók:
1 kg birka/bárányhús, 3 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, kevés olívaolaj, 1 kg rizsszem-tészta, só, bors, oregánó
Elkészítés:
Öntsünk olajat egy agyagedénybe vagy öntöttvas-lábosba, és forrósítsuk fel a sütoben. Tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a sózott, borsozott húst, pirítsuk meg minden oldalán. Mikor levet ereszt és foni... |->
`Tas kebep` Hozzávalók:
1 kg hús, 1 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, 2 teáskanál cukor, olívaolaj, só, bors, oregánó
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre az olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és pirítsuk meg minden oldalán. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a cukrot, a paradicsomszószt és ugyanannyi vizet. Fozzük addig, míg a hús megpuhul... |->
`Stifado` Hozzávalók:
1 kg borjúlapocka, 1 hagyma, 1 1/2 dl száraz vörösbor, 1 1/2 dl olívaolaj, 4 érett paradicsom, 1 ek. paradicsompüré, 1 babérlevél, só, 1 kg gyöngyhagyma
Elkészítés:
Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben... |->
`Sofrito` Hozzávalók:
1 kg borjúbélszín vagy lapocka felszeletelve, olívaolaj a sütéshez,5 fokhagymagerezd, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, liszt, 2 dl víz
Elkészítés:
A besózott hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a citrom levét és a vizet. Fedo alatt kis lángon pároljuk, míg a hús megpuhul, a lé... |->
`Kalamari` Hozzávalók:
1 kg apró tintahal, kevés liszt, olívaolaj a sütéshez, só, citrom
Elkészítés:
Mossuk meg a tintahalat, szárítsuk meg és forgassuk lisztbe. Forró olajban süssük pirosra és ropogósra. Csöpögtessük le, sózzuk meg ízlés szerint és citromkarikákkal tálaljuk eloételként.
`Kotopoulo souvlaki` Hozzávalók:
1 1/2 kg kicsontozott, leborözött csirkemell, 1/2 dl citromlé, 1/3 dl olívaolaj, 2 ek. oregánó, só, 8-12 kis nyárs
Elkészítés:
Vágjuk fel a csirkemellet hosszú, 3 cm széles csíkokra és szúrjuk fel a nyársra. Egy lapos serpenyoben (melybe beleférnek a nyársak), keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott friss oregánót, majd... |->