KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Pörkölt görögösen 673 89% 2007-06-15
`Tas kebep` Hozzávalók: 1 kg hús, 1 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, 2 teáskanál cukor, olívaolaj, só, bors, oregánó Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre az olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és pirítsuk meg minden oldalán. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a cukrot, a paradicsomszószt és ugyanannyi vizet. Fozzük addig, míg a hús megpuhul... |-> Tovább
`Tas kebep` Hozzávalók: 1 kg hús, 1 fej hagyma, 1 l paradicsomszósz, 2 teáskanál cukor, olívaolaj, só, bors, oregánó Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre az olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a kockára vágott húst, és pirítsuk meg minden oldalán. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a cukrot, a paradicsomszószt és ugyanannyi vizet. Fozzük addig, míg a hús megpuhul... |-> Tovább
Hagymás, paradicsomos hússzelet 916 89% 2007-02-21
`Stifado` Hozzávalók: 1 kg borjúlapocka, 1 hagyma, 1 1/2 dl száraz vörösbor, 1 1/2 dl olívaolaj, 4 érett paradicsom, 1 ek. paradicsompüré, 1 babérlevél, só, 1 kg gyöngyhagyma Elkészítés: Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben... |-> Tovább
`Stifado` Hozzávalók: 1 kg borjúlapocka, 1 hagyma, 1 1/2 dl száraz vörösbor, 1 1/2 dl olívaolaj, 4 érett paradicsom, 1 ek. paradicsompüré, 1 babérlevél, só, 1 kg gyöngyhagyma Elkészítés: Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral. Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben... |-> Tovább
Korfui párolt borjúszelet 1310 74% 2005-06-04
`Sofrito` Hozzávalók: 1 kg borjúbélszín vagy lapocka felszeletelve, olívaolaj a sütéshez,5 fokhagymagerezd, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, liszt, 2 dl víz Elkészítés: A besózott hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a citrom levét és a vizet. Fedo alatt kis lángon pároljuk, míg a hús megpuhul, a lé... |-> Tovább
`Sofrito` Hozzávalók: 1 kg borjúbélszín vagy lapocka felszeletelve, olívaolaj a sütéshez,5 fokhagymagerezd, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, liszt, 2 dl víz Elkészítés: A besózott hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a citrom levét és a vizet. Fedo alatt kis lángon pároljuk, míg a hús megpuhul, a lé... |-> Tovább
Sült tintahal 675 86% 2010-04-09
`Kalamari` Hozzávalók: 1 kg apró tintahal, kevés liszt, olívaolaj a sütéshez, só, citrom Elkészítés: Mossuk meg a tintahalat, szárítsuk meg és forgassuk lisztbe. Forró olajban süssük pirosra és ropogósra. Csöpögtessük le, sózzuk meg ízlés szerint és citromkarikákkal tálaljuk eloételként.
`Kalamari` Hozzávalók: 1 kg apró tintahal, kevés liszt, olívaolaj a sütéshez, só, citrom Elkészítés: Mossuk meg a tintahalat, szárítsuk meg és forgassuk lisztbe. Forró olajban süssük pirosra és ropogósra. Csöpögtessük le, sózzuk meg ízlés szerint és citromkarikákkal tálaljuk eloételként.
Csirke szuvlaki 1264 83% 2006-01-25
`Kotopoulo souvlaki` Hozzávalók: 1 1/2 kg kicsontozott, leborözött csirkemell, 1/2 dl citromlé, 1/3 dl olívaolaj, 2 ek. oregánó, só, 8-12 kis nyárs Elkészítés: Vágjuk fel a csirkemellet hosszú, 3 cm széles csíkokra és szúrjuk fel a nyársra. Egy lapos serpenyoben (melybe beleférnek a nyársak), keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott friss oregánót, majd... |-> Tovább
`Kotopoulo souvlaki` Hozzávalók: 1 1/2 kg kicsontozott, leborözött csirkemell, 1/2 dl citromlé, 1/3 dl olívaolaj, 2 ek. oregánó, só, 8-12 kis nyárs Elkészítés: Vágjuk fel a csirkemellet hosszú, 3 cm széles csíkokra és szúrjuk fel a nyársra. Egy lapos serpenyoben (melybe beleférnek a nyársak), keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott friss oregánót, majd... |-> Tovább
Húsvéti leves 471 81% 2010-01-26
`Magiritsa` Hozzávalók: 1 bárány mája, tüdeje és szíve, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 6 ek. rizs, 1 csokor kapor, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só, bors. Elkészítés: A májat, tüdot és a szívet jól megmossuk, másfél liter vízben felfozzük, a habját leszedjük, a vizet citrommal és sóval ízesítjük, és lefedve 30 percig fozzük. Ezután a belsoségeket kivesszük és feldaraboljuk. A vajban... |-> Tovább
`Magiritsa` Hozzávalók: 1 bárány mája, tüdeje és szíve, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 6 ek. rizs, 1 csokor kapor, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só, bors. Elkészítés: A májat, tüdot és a szívet jól megmossuk, másfél liter vízben felfozzük, a habját leszedjük, a vizet citrommal és sóval ízesítjük, és lefedve 30 percig fozzük. Ezután a belsoségeket kivesszük és feldaraboljuk. A vajban... |-> Tovább


Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..