KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Csípős túrókrém 22806 87% 2010-03-12
`Htipiti` Hozzávalók: - 30 dkg zsíros/félzsíros túró, - 10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét), - 3-4 evõkanál 20%-os tejföl, - 4 db közepes méretû, - jó csípõs zöldpaprika, - 3-4 evõkanál olíva olaj (ízlés szerint csökkenthetõ, növelhetõ), - 1 mokkás kanál só (ízlés szerint... |-> Tovább
`Htipiti` Hozzávalók: - 30 dkg zsíros/félzsíros túró, - 10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét), - 3-4 evõkanál 20%-os tejföl, - 4 db közepes méretû, - jó csípõs zöldpaprika, - 3-4 evõkanál olíva olaj (ízlés szerint csökkenthetõ, növelhetõ), - 1 mokkás kanál só (ízlés szerint... |-> Tovább
Rántott feta 18883 74% 2010-01-27
`Saganaki` Hozzávalók: - 40 dkg feta, - a panírozáshoz liszt, - zsemlemorzsa, - tojás, - a kisütéshez bõven olivaolaj. Elkészítés: A sajtot lecsepegtetjük és nem túl vékonyra, kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk kétszer, majd bõ forró olivaolajban mindkét oldalát megsütjük. Végül görögös garnírungokkal (paradicsom, uborka,... |-> Tovább
`Saganaki` Hozzávalók: - 40 dkg feta, - a panírozáshoz liszt, - zsemlemorzsa, - tojás, - a kisütéshez bõven olivaolaj. Elkészítés: A sajtot lecsepegtetjük és nem túl vékonyra, kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk kétszer, majd bõ forró olivaolajban mindkét oldalát megsütjük. Végül görögös garnírungokkal (paradicsom, uborka,... |-> Tovább
Citromos olívaolajos öntet 3894 83% 2007-08-04
`Ladolemono` Hozzávalók: - 1 kis citrom vagy fél nagyobb citrom leve, - olívaolaj (1 csésze vagy amennyit felvesz), - csipet oregano. Elkészítés: A citromlevet egy mélytányérba tesszük, beletesszük az oreganot majd lassan hozzáöntünk annyi olajat amennyi ahhoy kell hogy villával közben habarva, sûrû savanyú mártássá álljon össze.
`Ladolemono` Hozzávalók: - 1 kis citrom vagy fél nagyobb citrom leve, - olívaolaj (1 csésze vagy amennyit felvesz), - csipet oregano. Elkészítés: A citromlevet egy mélytányérba tesszük, beletesszük az oreganot majd lassan hozzáöntünk annyi olajat amennyi ahhoy kell hogy villával közben habarva, sûrû savanyú mártássá álljon össze.
Fokhagymás püré 30501 73% 2006-05-09
`Skordalia` A szkordália tulajdonképpen fohagymás olajos krumplipüre ami elmaradhatatlan kisérõje a tepsiben kisütött panírozott tõkehalnak, valamint a fõtt 'kukiá' - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitûnõ kisérõje. Hozzávalók: - 5 db közepes krumpli, - 1 fej fokhagyma (passzírozott), - 4 dl (2 pohár) olívaolaj, - 2 db citrom leve, - kevés ecet, -... |-> Tovább
`Skordalia` A szkordália tulajdonképpen fohagymás olajos krumplipüre ami elmaradhatatlan kisérõje a tepsiben kisütött panírozott tõkehalnak, valamint a fõtt 'kukiá' - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitûnõ kisérõje. Hozzávalók: - 5 db közepes krumpli, - 1 fej fokhagyma (passzírozott), - 4 dl (2 pohár) olívaolaj, - 2 db citrom leve, - kevés ecet, -... |-> Tovább
Görög húsvéti kenyér 1364 90% 2005-06-05
`Tsoureki` Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, fél csésze langyos tej, fél csésze olvasztott vaj, 2 felvert tojás, 1 tk reszelt citromhéj, fél csésze cukor, 3,5 csésze sima liszt, negyed tk só, 1 tl egész fahéj, 1 tojás a mázhoz, szezámmag Elkészítés: Morzsoljuk az élesztõt negyed csésze tejbe, állandó keveréssel olvasszuk fel. Keverjük hozzá a maradék tejet, a langyos olvasztott vajat, a... |-> Tovább
`Tsoureki` Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, fél csésze langyos tej, fél csésze olvasztott vaj, 2 felvert tojás, 1 tk reszelt citromhéj, fél csésze cukor, 3,5 csésze sima liszt, negyed tk só, 1 tl egész fahéj, 1 tojás a mázhoz, szezámmag Elkészítés: Morzsoljuk az élesztõt negyed csésze tejbe, állandó keveréssel olvasszuk fel. Keverjük hozzá a maradék tejet, a langyos olvasztott vajat, a... |-> Tovább
Mazsolás rízs 1547 79% 2009-07-20
`Pilafi me stafides` Hozzávalók: 1 1/2 csésze rízs, 3 ek pirított fenyõmag, 1 zöldhagyma apróra vágva, 2 ek mazsola, só és fehér bors, 1 kiskanál szárított sáfrány, 1 kiskanál citromlé, 2 kanál szezámolaj (elhagyható), Elkészítés: Tegyük a rízst egy edénybe majd annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi. Hagyjuk ázni 30 percet. Szûrjük le majd mossuk át hideg vízzel. Tegyük a... |-> Tovább
`Pilafi me stafides` Hozzávalók: 1 1/2 csésze rízs, 3 ek pirított fenyõmag, 1 zöldhagyma apróra vágva, 2 ek mazsola, só és fehér bors, 1 kiskanál szárított sáfrány, 1 kiskanál citromlé, 2 kanál szezámolaj (elhagyható), Elkészítés: Tegyük a rízst egy edénybe majd annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi. Hagyjuk ázni 30 percet. Szûrjük le majd mossuk át hideg vízzel. Tegyük a... |-> Tovább

..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!