 Hozzávalók
- 250 gramm friss vaj
- 2 bögre cukor
- 6 tojás
- 1 csésze tej
- 1/2 kg liszt
- 1/2 csésze konyak
- 1 narancs (héja)
- 1 vanília
- 1 csipet só
- 1 evőkanál. sütőpor
- 1 csésze pirított mandula, durvára vágva
Elkészítés
Először szitáljuk át a lisztet a sütőporral.
A vajat a cukorral fehéredésig és habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a fehérjt, a vaníliát, a tejet és a pálinkát.
A tojásfehérjét a sóval egy tálba tesszük.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A lisztet a habcsókkal felváltva adjuk a habcsók keverékhez, óvatosan hajtsuk össze egy spatulával.
Végül hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, és enyhén elkeverjük.
Egy 30-as tepsit kenjünk ki kevés vajjal, és terítsünk be tapadásmentes papírt.
Öntsük a keveréket a serpenyőbe, és enyhén verjük, hogy kiengedje a levegőt.
Adjuk hozzá a királypite érmét.
Szórjuk meg a királylepét mandulafilével.
170°C-ra előmelegített sütőben az alsó rács fűtőelemein kb 55 percig sütjük.
Hagyjuk állni 10 percig a serpenyőben, majd fordítsuk rá egy grillre, hogy kihűljön.
A tetejére szitáljuk, ha szükséges, porcukrot is. |