 Hozzávalók
Az alaphoz:
- 1 csomag kis négyes (vagy 2 csomag töltött süti)
- 125 gr. vaj
A krémhez:
- 2 db. leszűrt joghurt (2 x 200 g)
- 2 db. édesített sűrített tej (2 x 410 g)
- 2 db. növényi tejszínhab (2 x 250 g)
- 1 vanília kapszula (vagy néhány csepp vanília kivonat)
Köretnek:
- 1 db tetszés szerinti lekvár
- Különféle gyümölcsök
Elkészítés
Először törjük össze a sütiket.
A vajat egy serpenyőbe tesszük felolvadni.
A két összetevőt jól összekeverjük, és a joghurtos sajttorta alapot egy 24 hüvelykes serpenyőbe helyezzük.
Ezután elkészítjük a joghurtos sajttorta krémet.
Egyedül a növényi tejszínhabot verjük fel egy kis térfogatra, majd öntsük az összes hozzávalót a mixerbe.
Addig keverjük, míg gazdag krémmé nem válik.
Megkenjük a krémünket, és a desszertet a hűtőbe tesszük dermedni.
Ha jól megdermedt, a tetejére kenjük a lekvárt.
Ne vágjuk fel a sajttortát, ha a krém nem stabilizálódott.
Ez a recept az egyszerű, joghurtos, cukorral készült sajttortához nagyon egyszerű, de időbe telik, amíg a krém megdermed és stabilizálódik.
Az elkészített sajttortát díszíthetjük piros gyümölcslekvárral vagy friss piros gyümölccsel, vagy mindkettővel. |