 Hozzávalók
- 5 hosszúkás piros paprika
- 5 hosszúkás zöldpaprika
- 1 nagy reszelt paradicsom
- 1 db. fokhagyma (pépesített)
- 1/2 evőkanál. szárított oregánó
- 1/2 evőkanál. szárított menta
- 400 gr. Feta szelet (darabokban)
- 150 gr. érett fűszeres gruyere (reszelve)
- 1 apróra vágott paradicsom
- sok paprika
- egy kis só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Megmossuk és azután megszárítjuk a paprikát.
Hosszában faragjuk, és óvatosan eltávolítjuk a hártyát és a magokat.
Összekeverjük a reszelt paradicsomot a fokhagymával, az oregánóval, egy kevés sóval és az olívaolaj felével.
Egy tálban összekeverjük a töltelék összes hozzávalóját.
Kiskanállal megtöltjük a paprikákat, és felváltva a serpenyőbe tesszük a sajttal töltött paprikához a paradicsomszószra.
Leöntjük a maradék olívaolajjal, és előmelegített sütőben 180°C-on a középső grillsütőn 30 percig sütjük, hogy a paprika megbarnuljon.
Melegen vagy hidegen tálaljuk... :) |