KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Grízes sütemény - Halva

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj,
- 15 dkg dara,
- 2 ek. píniamag (fenyomag),
- 2 ek. mandula,
- 40 dkg cukor,
- fahéj,
- szegfuszeg

Elkészítés:
Egy mély lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darát és kis lángon addig kevergetjük, míg pirulni nem kezd. Hozzáadjuk a píniamagot és a hámozott, durvára vágott mandulát, majd addig keverjük, míg megbarnul. Hozzáadjuk a cukrot, az egész fahéjat, néhány szem szegfuszeget, öntünk rá 4 dl vizet és addig fozzük, míg a dara felszívja a vizet. Levesszük a tuzrol, és 15 percig letakarva pihentetjük. Hideg vízzel kiöblített csészékbe, vagy kuglófformába töltjük, mandulával díszítjük és meghintjük fahéjjal. Másnap kiborítjuk a formából.


  2009-04-20 

  677 82% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..