 Hozzávalók:
Az uborkaleveshez
- 2 uborka héjával keretekre vágva
- 2 db. joghurt
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál. menta
- 1 evőkanál. ánizs
A tálaláshoz
- Olivaolaj
- menta és kapor levelek
- 2 koktélparadicsom
Elkészítés:
Először az uborkát a héjával kettévágjuk, és ha sok mag van rajtuk, távolítsuk el.
A meghámozott uborkát négyzetekre vágjuk, és a turmixgépbe tesszük.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedaráljuk. Ha akarod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a levest hígítsa. A hideglevest hagyjuk a hűtőben, hogy mindig kihűljön.
Fagyasztott tálakba osztjuk.
Tálaljuk a könnyű ételt, a hideg uborkalevest kevés olívaolajjal, koktélparadicsommal és egy kis mentával.
A leves titka
Használjunk tetszőleges joghurtot, vagy akár fele-felet, joghurtot friss krémsajttal.
A könnyű ételt kevés vízzel hígíthatjuk a folyékonyabb állag érdekében.
Tálalásig mindig a hűtőben hagyjuk kihűlni.
Könnyű, kevés kalóriát tartalmaz, és tálalható első fogásként vagy könnyű ételként a forró napokon.
Díszítsük az uborkalevest ropogós krutonnal , apróra vágott olajbogyóval és paradicsommal, vagy tálaljuk arab pite chipsekkel és sült koktélparadicsommal .
Fantasztikus nyári recepteket gyűjtöttem össze, amelyek nem igényelnek főzést, és érdemes elkészíteni és élvezni a forró nyári hónapokban! |