 Hozzávalók
- 1 kg cukkini reszelőn lereszelve
- 3 paradicsom mag nélkül, apróra vágva
- 2 reszelt hagyma
- 4 apróra vágott zöldhagyma
- 2 felvert tojás
- 1 csésze feta sajt, morzsában.
- 1 csésze liszt
- só
- frissen őrölt bors
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor frissen vágott menta
Elkészítés
Vágjuk félbe a paradicsomot, és távolítsuk el a magokat. Finomra vágjuk és beledobjuk a cukkinibe. Hozzáadjuk a hagymát, az újhagymát, a tojást, a fetasajtot, a fűszernövényeket és a sót, borsot.
Jól összedolgozzuk, és apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg sűrű tésztát nem kapunk. Kanál kanál öntsük a keveréket forró olívaolajba. 2΄-3΄ mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Nedvszívó papíron leszűrjük és tálaljuk.
A zöldségfasírt tökéletesen passzol joghurthoz vagy tzatzikihez , és ideális melegen fogyasztani! |