 Hozzávalók:
- 4 nagy cukkini
- 1 apróra vágott hagyma
- 3-4 apróra vágott zöldhagyma
- Vagy egy csomó apróra vágott mentát
- Vagy egy csokor apróra vágott petrezselymet
- Vagy egy csomó apróra vágott kaprot
- 2 felvert tojás
- 200 g feta sajt morzsában
- só
- frissen őrölt bors
- 4 evőkanál liszttel teli, ami magától megduzzad
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
Először a cukkinit megmossuk.
Durva reszelőn lereszeljük és szűrőedénybe tesszük.
Megszórjuk sóval, és hagyjuk 10 percig izzadni a sütőtökös húsgombócokhoz.
A reszelt cukkinit kézzel vagy törülközőre téve jól kinyomkodjuk.
Megcsavarjuk, hogy a folyadékok elmenjenek.
Tedd őket egy tálba, és add hozzá a szárított és friss hagymát, a kaprot, a mentát, a petrezselymet, a felvert tojást és a fetát.
Folytatni kell a sok bors és só hozzáadását, csak miután korábban kipróbáltuk.
Mert az elején sóztuk őket, és beletettük a fetát.
Egy kanállal alaposan keverjük össze, és apránként adjuk hozzá a lisztet, amíg egy híg zabkását nem kapunk, ami megfordítva leesik a kanálról.
Melegítsük fel az olívaolajat közepes vagy magas lángon, és miután megégett, kanalanként adagoljuk hozzá a keveréket.
Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük.
Minden alkalommal, amikor apránként hozzáadjuk őket az olívaolajhoz. Ügyeljen arra, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen, és kéregképződés helyett olajat szívjon.
Nedvszívó papíron hagyd lecsepegni, és tálald melegen vagy hidegen joghurtos mártogatóssal. |