 Hozzávalók
- 1/3 csésze olivaolaj
- 1 kg karfiol
- 2 szárított hagyma
- 1 reszelt sárgarépa
- 2 burgonya kockákra vágva
- 400 gramm paradicsom
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 1 csipet cukor
Elkészítés
A karfiolt meghámozzuk és kis csokorba vágjuk.
Hagyjuk állni egy tálban vízzel és 1/4 csészével.
Öblítsük le és csepegtesse le. Műanyag edényben elkészítjük a párolt karfiol yahnit.
A hagymát olívaolajon és alacsony lángon megdinszteljük, amíg fényes és átlátszó lesz (5-6 prciig).
Adjuk hozzá a burgonyát, a sárgarépát, a babérlevelet, és pároljuk még 2–3 percig.
Végül hozzáadjuk a karfiolt és a paradicsomot.
A joghurtot sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy csipet cukrot, majd zárjuk le az edényt.
Pároljuk a yachnit 20 prciig, amíg a szósz elolvad és a burgonya megpuhul.
Az ételt sima könnyű ételként fogyasztják fetasajttal és ropogós kenyérrel, vagy rizzsel tálalják nagyon szépen. |