Gasztronómia
Banános proteines kuglóf - Kuglof |
![]() Görögországba utazol? Szeretnéd addigra shape-be hozni magad?Ezt még úgy is lehet, hogy nem mondasz le az édességekről. A namaximum.hu webáruházban több hozzávalót is beszerezhetsz. Szükséges hozzávalók: ° 2 kisebb érett banán (150 g) ° 2 tojás ° 120 g fehér joghurt 3,7% zsírtartalommal ° 150 ml tej ° 30 g vaj ° 60 g darált zabpehely ° 50 g hajdinaliszt ° 30 g erythritol ° 1 csomag sütőpor ° 25 g protein Banoffee ízben ° 15 g protein ChocolateDeLuxe ízben ° 10 g bio kakaó Elkészítés: Egy tálban villával pürésítjük a banánt, hozzáadjuk a tojássárgáját, felolvasztott vajat, joghurtot és a tejet. Az így készült keverékhez hozzáadjuk a zabpelyhet, hajdinalisztet, erythritolt és a sütőport. A tésztát ezt követően két részre osztjuk 2:1 arányban. A nagyobb részhez hozzáadjuk a 25 g banoffee proteint. A kisebb részhez hozzáadunk 15 g chocolate deluxe proteint és kakaót. Végezetül felverjük keményre a tojásfehérjét és hozzáadjuk mindkét tésztához. A zsírozott és liszttel behintett kuglófformába váltakozva öntjük a tésztákat – banános, csokis, banános. Sütjük 35 percig 170 fokon. Jó étvágyat kívánunk! Tápértékek: A kuglófot 16 darabra szeleteltük, ebből egy tápértéke: Kalória: 73 kcal Fehérjék: 4 g Szénhidrátok: 7,5 g Zsírok: 3 g Itt az eperszezon, vagy használhatsz fagyasztottat is. Minimum lisztet használtunk, telis-tele van fehérjékkel és nagyszerű az íze. Garantáltan felfrissít és shape-ben tart! A piskótatészta alapanyagai: ° 40 g tönkölyliszt ° 4 tojás ° 60 g erythritol A piskótatészta elkészítése: Szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját, majd a fehérjét felverjük kemény habbá. A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük. Majd az édesítővel kikevert tojássárgájába belekeverjük a lisztet. Végül a tésztába fokozatosan és nagyon óvatosan kézzel belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és sütjük 10 percig 160 fokon. Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen feltekerjük – azért, hogy később megtartsa az alakját. A feltekert piskótát hagyjuk kihűlni. A krém alapanyagai: ° 200 g ricotta ° 1 csomag kókuszos pudingpor ° 250 ml tej ° 30 g kókusz ° 30 g kókuszos tejsavó protein WPC 80 ° 180 g eper ° 1/2 citrom leve ° 80 g cukormentes eperlekvár A krém elkészítése: Megfőzzük a pudingot 250 ml tejben. Majd hagyjuk kihűlni. A ricottát a kókusszal, citromlével és proteinnel jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és krémessé keverjük. A krémbe felvágott eperdarabkákat keverünk. Ezután elkészítjük a tekercset: A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük cukormentes eperlekvárral. Megkenjük krémmel és újra feltekerjük. Ha még maradt a krémből, akkor bekenhetjük a tekercset kívülről is, majd eperrel díszítjük. Hagyjuk a tekercset hűtőszekrényben megszilárdulni és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk! Tápértékek: A tekercset 20 darabra metéltük, ebből egy tápértékei: Kalória: 69 kcal Fehérjék: 4 g Szénhidrátok: 5 g Zsírok: 4 g |
|
2021-02-16
|
|
236 97%
|
|