KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Görög fánk - Loukumades

Hozzávalók:
- 4 dkg vaj,
- 1 1/2 dl víz,
- fél teáskanál só,
- 2 ek. cukor,
- fél teáskanál narancshéj,
- 12 dkg liszt,
- 3 tojás,
- olívaolaj
A sütéshez Szirup: 20 dkg cukor, 3 dl víz, 1 ek. citromlé, fahéj

Elkészítés:
Keverjük össze a vajat, a vizet, sót, cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel, melegítsük állandóan keveregetve, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tuzrol és hutsük langyosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük simára. A kiszaggatot fánkokat bo olajban süsük meg, gyakran forgatva. Szedjük itatóspapírra, majd tegyük tálra. A sziruphoz forraljuk össze a cukrot a vízzel és a citromlével, kb. 10 percig. Az elkészült szirupot öntsük a fánkokra, hintsük meg fahéjjal és melegen tálaljuk.


  2008-08-03 

  1001 75% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..