KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Húsvéti leves - Magiritsa

Hozzávalók:
1 bárány mája, tüdeje és szíve, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 6 ek. rizs, 1 csokor kapor, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só, bors.

Elkészítés:
A májat, tüdot és a szívet jól megmossuk, másfél liter vízben felfozzük, a habját leszedjük, a vizet citrommal és sóval ízesítjük, és lefedve 30 percig fozzük. Ezután a belsoségeket kivesszük és feldaraboljuk. A vajban megpároljuk a karikákra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsoséget, a kaprot, fuszerezzük borssal és néhány percig együtt pároljuk. Felengedjük a lével, hozzáadjuk a rizst és addig fozzük, míg meg nem puhul. Közben elkészítjük a citromos mártást: a tojások sárgáját kikeverjük a citrom levével, és ráöntjük a forró levest. (Ezt a mártást szinte minden levesbe belekeverik tálalás elott.)


  2010-01-26 

  471 81% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!