Hozzávalók:
1 bárány mája, tüdeje és szíve, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 6 ek. rizs, 1 csokor kapor, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só, bors.
Elkészítés:
A májat, tüdot és a szívet jól megmossuk, másfél liter vízben felfozzük, a habját leszedjük, a vizet citrommal és sóval ízesítjük, és lefedve 30 percig fozzük. Ezután a belsoségeket kivesszük és feldaraboljuk. A vajban megpároljuk a karikákra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsoséget, a kaprot, fuszerezzük borssal és néhány percig együtt pároljuk. Felengedjük a lével, hozzáadjuk a rizst és addig fozzük, míg meg nem puhul. Közben elkészítjük a citromos mártást: a tojások sárgáját kikeverjük a citrom levével, és ráöntjük a forró levest. (Ezt a mártást szinte minden levesbe belekeverik tálalás elott.) |