 Hozzávalók:
- 500 g spagetti (pasticciohoz vastag)
- 200 g főtt sonka (apróra vágva)
- 200 g Arla Havarti (reszelve)
- 200 g Arla Mozzarella reszelve
- 200 g Arla Authentic dán kemény reszelt sajt
- 200 gramm. Arla friss krémsajt (teljes vagy alacsony zsírtartalmú)
- 50 gramm Lurpak vaj
- 4 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- 1 szeletelt paradicsom
- egy kis metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés:
A tészta lepényhez lap nélkül sajttal, a sűrű spagettit bő sós vízben 7΄ -ig főzzük . Folytatva az egyszerű, lap nélküli tésztás pite elkészítését,
Szűrjük le, hogy eltávolítsuk a vizet a főtt spagettiből.
Adjunk hozzá 30 gramm vajat , és enyhén keverjük össze a vajjal.
Egy tálban keverjük össze az összes reszelt sajtot .
Nagyméretű, 28 cm-es kivehető talpú gyűrűs formát vagy 28-30 cm-es kerek tepsit használunk.
Az edény alját és oldalát kivajazzuk a maradék vajból . Ha könnyen ki akarjuk formázni a tésztát, fedjük le a tepsit tapadásmentes sütőpapírral. A tapadásmentes papírt kivajazzuk a maradék vajjal.
Alternatív megoldásként tegye a tésztát egy kerek serpenyőbe.
A spagetti 1/3-át egy rétegbe tesszük, körbe tesszük.
Megszórjuk a sajtkeverék 1/3-ával és a sonka 1/3-ával.
Ismételje meg a spagetti 1/3-ával, a sajt 1/3-ával és a sonka 1/3-ával.
Fedjük körbe a maradék spagettivel és sajttal . Enyhén nyomja meg a tésztapite felületét.
A friss krémsajtot habverővel egy tálban habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat , a dróttal jól felverjük, hogy homogenizálják.
Sózzuk, borsozzuk, majd a folyékony hozzávalókat a tésztára öntjük.
A tésztapite felületét vékony paradicsomszeletekkel befedjük .
A sajtos makaróni pitét 200°C-ra előmelegített sütőben, levegőn, a középső rácson süssük 20 percig, amíg a felülete kissé megpirul.
Alternatív megoldásként sütjük a fűtőelemeken, az alsó rácson még néhány percig, amíg enyhén megpirul.
Díszítsük apróra vágott metélőhagymával .
Miután kissé kihűlt, háromszög alakú darabokra vágjuk, mint egy tortát.
Aromás hideg vagy forró paradicsomszósszal tálaljuk . |