Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg marhafarto, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl tej, só, bors, 5 ek. olívaolaj, 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem, 2 kávéskanál liszt, 2 kávéskanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
Sós vízben megfozzük a tésztát. Kevés olajban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, készre fozzük. A lisztbol és 2 ek. olajból világos rántást készítünk, 2 dl tejjel felöntjük és addig fozzük, míg besurusödik. A tuzrol levéve belekeverjük a reszelt sajt felét, csipetnyi sót, 1 tojássárgáját és félretesszük az elkészült mártást. Összekeverjük a húst a makarónival. Összekeverünk 1 dl tejet 1 tojással és 1 tojásfehérje felvert habjával, valamint a maradék reszelt sajttal. Ezt szintén a makarónis húshoz keverjük, és az egészet tuzálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és ráöntjük a korábban elkészített sajtos mártást. Elomelegített sütobe tesszük, és 40 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk. |