 Hozzávalók
1 kg meghámozott burgonya, kockákra vag hasábra vágva
1 csésze száraz fehérbor
3 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál enyhe mustár
2 evőkanál méz
½ csésze friss citromlé (facsart)
3 evőkanál oregánó vagy kakukkfű
5 szál rozmaring
Só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A burgonyát hideg vízzel felöntött fazékba tesszük, és közepes lángon melegítjük. Amint a víz forrni kezd, forraljuk 8 percig, majd csepegtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni.
Keverjük össze a bort, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a mustárt, a sót, a borsot, a rozmaringot és az oregánót (vagy kakukkfüvet).
Helyezzük a burgonyát egy akkora tepsibe, hogy egy rétegben is elférjen, majd a fenti keverékkel öntsük rá. Óvatosan dobjuk fel vagy keverjük össze, hogy a keverék mindenhová eljusson, de a burgonyadarabok ne törjenek össze.
Fedő nélkül, nagyon forró sütőben 10 percig sütjük, majd 190°C-on további 25-30 percig sütjük. |