KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Cukormentes rizspuding - Rizogalo

Hozzávalók


- 800 gramm kókusztej
- 1 tépett vaníliarúd
- 2 evőkanál kristályos stevia
- 1/4 csésze víz
- 1 csésze quinoa
- 1 csipet só
- 1 csipet felvert masztix
- az Aegina pisztácia magja

Elkészítés


Először öblítsük le a quinoát egy szűrőedényben folyó víz alatt.
Egy serpenyőben tegyük a kókusztejet, a vizet, a steviát, a sót, a masztixot és a vaníliát, és hagyjuk lassú tűzre melegedni.
Hozzáadjuk a megmosott quinoát, és még tovább csökkentjük a hőt. Lassú tűzön 30 percig pároljuk, kevergetve.
Ne felejtsük el megkeverni, hogy a quinoa ne ragadjon le. Lassú tűz szükséges a folyadékok elpárolgásának megakadályozása érdekében. Ha a keverék forrásig szárad, adjunk hozzá egy kevés tejet és egy kevés vizet. A quinoa akkor finom, ha nedvesség van körülötte és bolyhos lesz. Ha megszáradt, nyomja össze a keveréket. Képzeljük el, hogy krémes rizspudingot készítünk, és rizs helyett quinoát teszünk.
Poharakba osztjuk és hagyjuk kihűlni, esetleg tegyük be hűtőbe náhány percre.
Díszítsük különböző színű frissen vágott gyümölcsökkel és pisztáciával.


  2022-04-09 

  53 92% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..