 Hozzávalók
- 800 gramm kókusztej
- 1 tépett vaníliarúd
- 2 evőkanál kristályos stevia
- 1/4 csésze víz
- 1 csésze quinoa
- 1 csipet só
- 1 csipet felvert masztix
- az Aegina pisztácia magja
Elkészítés
Először öblítsük le a quinoát egy szűrőedényben folyó víz alatt.
Egy serpenyőben tegyük a kókusztejet, a vizet, a steviát, a sót, a masztixot és a vaníliát, és hagyjuk lassú tűzre melegedni.
Hozzáadjuk a megmosott quinoát, és még tovább csökkentjük a hőt. Lassú tűzön 30 percig pároljuk, kevergetve.
Ne felejtsük el megkeverni, hogy a quinoa ne ragadjon le. Lassú tűz szükséges a folyadékok elpárolgásának megakadályozása érdekében. Ha a keverék forrásig szárad, adjunk hozzá egy kevés tejet és egy kevés vizet. A quinoa akkor finom, ha nedvesség van körülötte és bolyhos lesz. Ha megszáradt, nyomja össze a keveréket. Képzeljük el, hogy krémes rizspudingot készítünk, és rizs helyett quinoát teszünk.
Poharakba osztjuk és hagyjuk kihűlni, esetleg tegyük be hűtőbe náhány percre.
Díszítsük különböző színű frissen vágott gyümölcsökkel és pisztáciával. |