Hozzávalók:
- 70 dkg darált bárányhús,
- 2 szelet kenyér,
- 1/2 dl tej,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 paradicsom,
- 8 dkg rizs,
- 1 ek. apróra vágott mentalevél,
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem,
- csipetnyi orölt fahéj,
- 1 tojás,
- 1/2 dl vörösbor,
- só,
- bors,
- 7 dl víz,
- 4 ek. paradicsompüré,
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tejbe áztatott, majd enyhén kinyomkodott kenyérszeleteket jól összedolgozzuk a darált hússal. Megpirítjuk a hagymát az olajon, a meghámozott, kimagozott és feldarabolt paradicsommal együtt. Hozzáadjuk a húshoz, a rizzsel, mentával, fahéjjal, petrezselyemmel, a felvert tojással, sóval, borssal együtt, és alaposan összekeverjük. A vizet egy nagy lábosba tesszük, beletesszük a paradicsompürét, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, felforraljuk és 5 percig fozzük. A masszából vizes kézzel kis golyókat formálunk és a paradocsomszószba tesszük. Lefedjük a lábost, és addig fozzük, míg a rizs megpuhul és a szósz besurusödik. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. |