KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Kozani száraz pite - Stegnopita kozanis

Hozzávalók:


- 4 rusztikus levél
- 1 kg különféle zöldek (spenót-lapáta-mák)
- 2 apróra vágott póréhagyma
- 4 evőkanál. rizs
- 2 bögre apróra vágott diószem
- 2 bögre tahini
- 2-3 evőkanál. szezámmag
- Só
- Bors

Elkészítés:


A rizst kevés vízzel kezdjük forralni, kb 8΄-ig, hogy megpuhuljon.

Lecsepegtetjük.

A zöldeket megmossuk és lecsepegtetjük.

Egy tálban apróra vágjuk őket.

Adjuk hozzá a póréhagymát és sózzuk meg.

Enyhén dörzsölje át őket a kezével, és hagyja 10 percig izzadni.

Ezután jól nyomja össze őket, hogy a folyadék lefolyjon.

Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a rizst, a dió felét, egy fél csésze tahinit és a frissen őrölt borsot.

Az egyik lapot olajozott tepsire terítjük.

Kenjünk meg egy kevés tahinit és szórjunk rá egy kevés diót.

Fedjük le a második lappal, és szórjuk el a tölteléket az egész felületen.

Fedjük le a harmadik lap kichivel.

Megkenjük a tahinit, és megszórjuk a maradék dióval.

Az utolsó lapot enyhén összegyűrve terítjük a pite felületére, hozzáadjuk a maradék tahinit és megszórjuk szezámmaggal.

A pitét szeletekre vágjuk, és jól előmelegített sütőben 180°C-on, a fűtőelemeken, az alsó rácson kb 1 órán keresztül aranybarnára sütjük.


  2022-03-31 

  63 73% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..