 Hozzávalók:
- 4 rusztikus levél
- 1 kg különféle zöldek (spenót-lapáta-mák)
- 2 apróra vágott póréhagyma
- 4 evőkanál. rizs
- 2 bögre apróra vágott diószem
- 2 bögre tahini
- 2-3 evőkanál. szezámmag
- Só
- Bors
Elkészítés:
A rizst kevés vízzel kezdjük forralni, kb 8΄-ig, hogy megpuhuljon.
Lecsepegtetjük.
A zöldeket megmossuk és lecsepegtetjük.
Egy tálban apróra vágjuk őket.
Adjuk hozzá a póréhagymát és sózzuk meg.
Enyhén dörzsölje át őket a kezével, és hagyja 10 percig izzadni.
Ezután jól nyomja össze őket, hogy a folyadék lefolyjon.
Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a rizst, a dió felét, egy fél csésze tahinit és a frissen őrölt borsot.
Az egyik lapot olajozott tepsire terítjük.
Kenjünk meg egy kevés tahinit és szórjunk rá egy kevés diót.
Fedjük le a második lappal, és szórjuk el a tölteléket az egész felületen.
Fedjük le a harmadik lap kichivel.
Megkenjük a tahinit, és megszórjuk a maradék dióval.
Az utolsó lapot enyhén összegyűrve terítjük a pite felületére, hozzáadjuk a maradék tahinit és megszórjuk szezámmaggal.
A pitét szeletekre vágjuk, és jól előmelegített sütőben 180°C-on, a fűtőelemeken, az alsó rácson kb 1 órán keresztül aranybarnára sütjük. |