KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Cukkinis torta - Tarta kolokythi

Hozzávalók:



A tésztához
- 500 g liszt g.o.x.
- 250 g vaj (szobahőmérsékleten)
- 200 gramm joghurt
- 1/2 evőkanál. só
- 1 tojás

A töltelékhez
- 8 cukkini durva reszelőn lereszelve (vagy sütőtök)
- 4 evőkanál. olivaolaj
- 2 póréhagyma (csak a fehér része) apróra vágva
- 2 apróra vágott hagyma
- 2 reszelt sárgarépa
- 400 gramm krémsajt
- 150 g feta sajt morzsában
- 250 g krémsajt
- 1/4 csésze sűrített tej
- 4 tojás
- 2 evőkanál. apróra vágott kapor (vagy friss menta)
- só
- bors

Elkészítés:


A joghurtos tésztához
A sós sajtos cukkinis tortához először elkészítjük a tésztát. A tészta összes hozzávalóját tedd egy tálba, és gyúrd át egy kicsit, hogy golyóvá gyúrd. Két részre osztjuk és a tenyerükre nyomkodjuk, hogy lapos legyen. Csomagoljuk be őket fóliával, és tegyük 15 fokra a hűtőbe.

A tortastésztát sodrófával lapokra bontjuk, és 2 db 22 cm átmérőjű olajozott tortára terítjük. Vágjuk le a felesleget a torta széléről, és villával enyhén szurkáljuk meg a lapot. Hűtőbe tesszük őket és elkészítjük a tölteléket.

A cukkinis töltelékhez
Felforrósítjuk az olajat és megdinszteljük a póréhagymát és a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit (vagy cukkinit) és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 5 percig fonnyadni. visszavonulunk. Adjuk hozzá a sajtokat a töltelékhez.

A tojásokat felverjük a tejjel és a kaporral. Adjuk hozzá a töltelékhez, és jól keverjük össze. Két tartierre osztjuk.

A cukkinitortát jól előmelegített sütőben, 170 fokos levegőn, körülbelül 35-40 fokon süssük aranybarnára.
Hagyjuk állni 10 ′-ot, hogy stabilizálódjon, és a forró tortát zöldsalátával tálaljuk.


  2022-03-26 

  76 97% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat