Hozzávalók:
- 45 dkg feta sajt,
- 45 dkg phyllo tészta,
- 10 dkg kefalograviera sajt (parmezánnal helyettesítheto),
- 1 1/2 dl tej,
- 4 tojás,
- kapor vagy menta,
- bors
Elkészítés:
Törjük össze a feta sajtot egy villával, adjuk hozzá a reszelt kefalograviérát, a tejet, az apróra vágott kaprot vagy mentát, a felvert tojásokat és a borsot, és alaposan dolgozzuk össze a tölteléket. Egy nagy méretu tepsit béleljük ki a külön-külön olívaolajjal megkent lapok felével, és öntsük rá a keveréket. Fedjük be a maradék tésztalapokkal és az alsó lapok szélét bevizezve hajtsuk rá a tetejére, hogy a tészta körbevegye a tölteléket. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, és süssük egy órán keresztül. Eloételként tálaljuk. |