 Hozzávalók
- 500 gr. óriásbab
- 2 póréhagyma
- 2 metélőhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 burgonya
- 1 hagyma
- 1/2 zeller gyökér
- kapor
- 250 gr. megnedvesített tőkehal, sózva
- 1/2 csésze olivaolaj
- 2 citrom
- Só
- Bors
Elkészítés
A babot előző napi beáztatjuk.
Lecsepegtetjük, és egy edényben bő vízzel, közepes lángon kb. 40 percig forraljuk, hogy olvadás és feloldódás nélkül megpuhuljanak.
Lecsepegtetjük.
Vágjuk az összes zöldséget vékony szeletekre.
Az összes olívaolajból 3-4 evőkanálnyit egy serpenyőben felforrósítunk, és az újhagyma zöld levelein kívül az összes zöldséget 4-5 percig nagy lángon megdinszteljük.
Adjunk hozzá forró vizet, hogy ellepje az összetevőket.
Sózzuk, borsozzuk, és 15 fokon főzzük, hogy a burgonyaszeletek megpuhuljanak.
Végül hozzáadjuk az óriásokat, a fűszernövényeket, a hagyma zöld leveleit és a zellert. Az egészet egy serpenyőbe tesszük.
Ebben a szakaszban az ételben van egy kis zoumaki, majdnem a hozzávalók közepéig ér. Ha a forrás közben elpárolgott, adjunk hozzá egy kevés forró vizet.
Leöntjük a maradék olívaolajjal, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ezután vágjuk darabokra a tőkehalat, és helyezze bele a halat az óriásokba.
Tegyünk citromszeleteket a serpenyő felületére.
Folytassuk a sütést további 10 percig, amíg a serpenyő minden folyadékát elfogyasztja, és szinte az összes olaja és egy kis sűrű, olajos szósz marad. |