KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Argyro sertésnyárs - Xoirina souvlakia tis argyros

Hozzávalók:


A páchoz:
- 1 csésze házi majonéz vagy kész
- 2 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 1 evőkanál. frissen őrölt bors
- vágott petrezselyem

A sertés nyárshoz:
- 700 gr. sertéscomb (bugyi vagy kerek) falatokra vágva
- 8 fa szívószál
- Még 1 nagy száraz hagyma
- 2 színes paprika
- 8 koktélparadicsom
- só
- frissen őrölt bors

A sült burgonyához:
- 6 nagy sárga burgonya
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál. friss, apróra vágott oregánó
- só
- frissen őrölt bors

Elkészítés:


A páccal kezdjük:
Tegyük egy üvegtálba a majonézt, a 2 vöröshagyma szeleteket, a petrezselymet, és reszeljünk rá borsot.
Egy kanállal keverjük össze a hozzávalókat, adjuk hozzá a húst a páchoz, és jól keverjük össze.
Fedjük le a tálat átlátszó fóliával, és tegyük a húst legalább 2 órára a hűtőbe, vagy akár az előző napi pácolásra.
Időnként megkeverjük, jól lefedjük és tároljuk.

A sertés nyárshoz:
Hámozzuk meg és vágjuk 4 felé a hagymát, majd ismét a közepébe vágjuk.
Vágjuk félbe a paprikát, távolítsuk el a szálakat és a magokat, majd vágjuk újra negyedekre.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
A szalmára felváltva a húst, hagymát, paprikát, koktélparadicsomot.
Kezdjük a zöldségekkel, és a zöldségekkel fejezzük be.
Miután mindegyiket átpasszoltuk, tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Süssük a pácolt sertésnyársakat parázson vagy a grillen 3–4 percig mindkét oldalon.
Összesen 12΄-15΄ sütést akarnak.

A sült burgonyához:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és 6 részre vágjuk.
Tegyük őket egy serpenyőbe, öntsük fel vízzel, és forraljuk fel 15 percig.
Villával átszúrva lesznek készen.
Melegítsük elő a sütőt 250 o C-ra, a fűtőelemeken.
Öntsük le a vizet az edényből, és rázzuk össze, hogy a burgonya összetörjön és csomókat kapjon.
Tányérra tesszük, olívaolajjal leöntjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss oregánóval és összekeverjük.
30-35 percig sütjük, amíg a burgonya kívülről aranybarna és ropogós nem lesz, míg belül mézes marad.


  2022-03-26 

  72 75% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat