KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Joghurtos, fokhagymás uborkasaláta - Tzatziki

Hozzávalók:
- 1 kg uborka,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor snidling,
- friss bazsalikom és tárkony,
- 4 dl joghurt,
- só,
- kevés borecet vagy citromlé

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk egy órát, majd leszurjük. Finomra vágjuk a zöldfuszereket, lereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borecettel vagy citromlével ízesítjük. Belekeverjük a leszurt uborkát, és lehutve tálaljuk. Tipp: A nálunk kapható joghurt közel sem olyan suruségu, mint a görög. Ha a salátát túl hígnak találjuk, bármilyen ízesítés nélküli tejszínes krémsajttal suríthetjük.


  2010-01-16 

  1499 81% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!