Csípős túrókrém - htipiti |
Hozzávalók: 30 dkg zsíros/félzsíros túró, 10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét), 3-4 evõkanál 20%-os tejföl, 4 db közepes méretû, jó csípõs zöldpaprika, 3-4 evõkanál olíva olaj (ízlés szerint csökkenthetõ, növelhetõ), 1 mokkás kanál só (ízlés szerint változtatható) Elkészítés: A paprikákat lehetõleg faszénparázs felett, rácson, vagy a tûzhelyen, vaslapon/platnin gyorsan átsütjük. (Akkor jó, ha a héja felpuffad, felhólyagosodik, nem baj, ha kissé égettnek néz ki.) Még forrón, igen ügyesen a héját lehúzzuk, és pépesítjük a paprika húsát. (Villával szétnyomkodjuk és/vagy késsel igen apróra vágjuk) A túrót és a sajtot szintén pépesítjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. |
Komment
Hozzávalók:
30 dkg zsíros/félzsíros túró, 10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét), 3-4 evõkanál 20%-os tejföl, 4 db közepes méretû, jó csípõs zöldpaprika, 3-4 evõkanál olíva olaj (ízlés szerint csökkenthetõ, növelhetõ), 1 mokkás kanál só (ízlés szerint változtatható)
Elkészítés:
A paprikákat lehetõleg faszénparázs felett, rácson, vagy a tûzhelyen, vaslapon/platnin gyorsan átsütjük. (Akkor jó, ha a héja felpuffad, felhólyagosodik, nem baj, ha kissé égettnek néz ki.) Még forrón, igen ügyesen a héját lehúzzuk, és pépesítjük a paprika húsát. (Villával szétnyomkodjuk és/vagy késsel igen apróra vágjuk) A túrót és a sajtot szintén pépesítjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.