Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 4321
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94527 Üzenet linkje2009-04-08 15:04:07  Válasz a #94496. hsz-ra

Szia Relax!

Látom jártál Aghia Pelagián! icon_lol.gif Nem mesélnél róla valamit egy kicsit? icon_redface.gif (Az érdekel, milyen a település, mennyire zsúfolt vagy mégis mit lehet, mit érdemes arrafelé nézegetni?Sok a vásárlási lehetőség?)

Üdv

# 4322
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94529 Üzenet linkje2009-04-08 15:13:38 

Szia Relax icon_smile.gif
Nem gondoltál rá,h.megszálljatok egyet Matalában icon_question.gif
Mi tavaly úgy csináltuk icon_exclaim.gif
Kényelmesen icon_exclaim.gif belefért Myrtos,Gortis,Festos,Matala környéke,
Knossos,kis Heraklion(eltévedés icon_redface.gif ),Ag.Nikalaos,vacsi Ierapetrában
és utána 10 körül haza Galliniba.

Nagyon profi autókölcsönzőnk volt(és ollcsó),házhoz jöttek icon_exclaim.gif

Ha kérdésed lenne,nyugodtan icon_exclaim.gif Én kinyomtattam Haspók és WhitwFrost
beszámolóinak pár oldalát,Jó utikönyv volt.Volt hivatalos is:látnivalókkal,
érdekességekkel,térképekkel-nagyon jó-a Libriben vettem icon_exclaim.gif

Üdv,Macsosz icon_smile.gif

# 4323
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94566 Üzenet linkje2009-04-08 22:03:41  Válasz a #94527. hsz-ra Előzmény #94527

Szia Katerina!
9 évvel ezelőtt jártunk Krétán, Ammoudarán laktunk. Azért mentünk át Aghia Pelagiára, hogy megnézzük, hogy hol is laktunk volna két hétig. Ugyanis beleestünk a Jorgos Travel nagy csődjébe, befizettük a kéthetes nászutunkat 180.000,- Ft-ért, majd indulás előtt két héttel jött a csőd híre. Buktuk az egész út árát. icon_cry.gif Baromira el voltunk kenődve, így a család segítségével befizettünk ugyanarra az időpontra egy másik utazási irodába. (Képzeld el, hogy az az iroda is becsődölt, mi voltunk az utolsó turnus, akit még hazahoztak. Nem is tudom, hogy ez mázlinak mondható-e). Bocs a kis kitérőért, de ez mindig eszembe jut. Mivel közel voltunk Pelagiához megnéztük, hogy milyen is lett volna ott. Gyönyörű dimbes dombos üdülőhely, tele szép, nyugodt, eldugott kis sziklás öblökkel, ahol szinte csak mi voltunk (igaz, hogy ez szeptember második fele volt). Ezek az eldugottabb partszakaszok inkább kövesek voltak, nem tudom, hogy az mennyire zavar, de a nyugalom miatt mi inkább ezt választottuk icon_smile.gif . Viszont a párom rengeteget búvárkodott ezekben az öblökben. Egy egész napot töltöttünk itt.

# 4324
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94568 Üzenet linkje2009-04-08 22:26:27  Válasz a #94529. hsz-ra Előzmény #94529

Szia Macsosz!
Köszönöm, hogy válaszoltál icon_smile.gif
Olvastam én is az említett beszámolókat, nagyon sok hasznos dolgot írtak le, sok jó ötletet merítettem tőlük. icon_smile.gif
Matalán már jártunk korábban, de szerintem ezúttal sem fogjuk kihagyni. Jó ötlet ez az egy éjszakás szállás valahol, de lehet, hogy egy kicsit még nyugatabbra kellene, mert igazából Elafonissire szeretnénk eljutni. Egy napba az sajna nem fér bele és ráadásul nem jártunk még pl. Chaniaban sem és milyen rossz lenne, hogy a nagy rohanásban elmennénk mellette, de idő nem lenne megállni. Az általad írt helyeket is szeretnénk megnézni, bár lehet, hogy nem egy nap alatt, mert úgy tervezzük, hogy 5-6 napra bérlünk autót, úgyhogy ezt a keleti régiót tüzetesen "átnézzük" icon_smile.gif
Amit írtatok már és nagyon tetszett az Xerocambos. Közel is van és gyönyörű fotókat láttam itt a fórumon róla. Tudsz esetleg még olyan kis eldugott helyet ezen a környéken, amiről könyvekben nem lehet olvasni?
Könyvek közül a Tőzsér féle "Az álmok szigete Kréta" és a Vince kiadó könyve van meg. A Tőzsér féle könyv nekem nagyon tetszik, mert végig a személyes élményei alapján kalauzolja el az olvasót. icon_smile.gif

# 4325
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94725 Üzenet linkje2009-04-11 13:34:09 

Nudinonek küldöm e két beszámolót, melyek a krétai nudista strandokról szólnak:

"Így lettünk nudistává Krétán" és folytatás Santorinin.

# 4326
NudiNo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94760 Üzenet linkje2009-04-12 13:19:50  Válasz a #94725. hsz-ra Előzmény #94725

Szia!

Nagyon köszönöm a sok segítséget.

Üdv: Norbi

# 4327
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94762 Üzenet linkje2009-04-12 14:09:22 

Nagyon szívesen! icon_smile.gif
Kíváncsian várom döntésetek, hogy Kréta vagy Kos lesz.

# 4328
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#94768 Üzenet linkje2009-04-12 18:00:32  Válasz a #94566. hsz-ra Előzmény #94566

Köszi a beszámolót Relax!
Hát igazán sajnálatos amit meséltél... icon_rolleyes.gif Azért mégis valahogy összejött
az a nászút! icon_lol.gif
És azt meg tudnád mondani, hogy Pelagián sok taverna és supermarket van? Vagy inkább mindenből kevés? icon_redface.gif
Üdv

# 4329
Bronwston
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95598 Üzenet linkje2009-04-20 12:57:00 

Sziasztok!

Júliusban megyünk Krétára és egy kis segítséget kérnék illetve információra lenne szükségem!Autóbérléssel kapcsolatban lenne kérdésem.Kérik vagy kérhetik-e a nemzetközi jogosítványt?Az általános vélemény ,hogy EU-s országokban nem kell,de utazási irodák oldalán azt olvasni,hogy ajánlott kiváltani.Kinek higgyek?Gondoltam annak fogok akinek van tapasztalata a közelmúltból.Ezért várok tőletek segítséget.
Előre is köszönöm!
Bronwston

# 4330
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95599 Üzenet linkje2009-04-20 13:01:19  Válasz a #95598. hsz-ra Előzmény #95598

Szia!

A szigeteken nem szokták kérni. Még soha nem ellenőriztek minket még (koppkopp).

Viszont 1500-ért megcsináltathatod az okmányirodában + 1 igazolványkép.
A párom most váltotta ki, de csak azért, mert autóval megyünk, és a macedónok mindenbe belekötnek.

# 4331
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95638 Üzenet linkje2009-04-20 15:51:08  Válasz a #95598. hsz-ra Előzmény #95598

Szia!

Tavaly okt.elején online béreltünk.Csak a hazai jogsit kérték el a
szerződéskötésnél,amikor házhoz hozták a kocsit-más nem is volt icon_exclaim.gif
Egyszer sem állított meg rendőr-nem is láttunk.

Üdv,Macsosz

# 4332
Bronwston
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95645 Üzenet linkje2009-04-20 16:31:18 

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
Macsosz hozzád lenne egy kérdésem!Októberben milyen Kréta?Gondolom olcsóbb,de az idő milyen?Még érdemes akkor is menni?

# 4333
Liftes gabi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95660 Üzenet linkje2009-04-20 18:25:37  Válasz a #95645. hsz-ra Előzmény #95645

Hali Browston
Mi már harmadik alkalommal megyünk ősszel azaz oktober hónap elején Délkrétára Makrigialosra még sohasem csalóstunk az idő kellemes, a viz kellemesen meleg , rengeteg finom gyümölcs érik és nekünk ami lényeg, nincs tömeg Bátran ajánlom
liftes Gabi

# 4334
Sandra
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95755 Üzenet linkje2009-04-21 11:52:08 

Bronwstonnak:
Az októberi időjárásról: (legalábbis a legutóbbiról)
Van pár nap amikor szakad az eső (mi úgy hívjuk hogy "folyik"), és hűvösebb is van, de nagyobb részt napsütés, kellemes meleg. A görögök szerint elég esős, de ki lehet fogni nagyon jó időt is.
Az árakkal kapcsolatban talán csak a szállásnál olcsóbb az utószezon, illetve utolsó hetekben nagyobbak a leértékelések a bazársoron. De minden más nagyjából ugyanannyiba kerül.
Én jobban ajánlanám az előszezont, ami kb. most van... Ragyogó napsütés, egy felhő sincs az égen és nagyon régen esett az eső. És még nincs olyan nagy élet, nyugisabb. Persze ki mit szeret.icon_smile.gif

# 4335
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95767 Üzenet linkje2009-04-21 12:25:53  Válasz a #95755. hsz-ra Előzmény #95755

Sandra!

És ilyenkor is szoktak a szigeten napozni fürdőruhában?
Fürdeni még nem lehet ugye?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 288 289 290 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu