Ios
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3143 Üzenet linkje2005-11-03 13:40:00  Ios

Ez a parányi sziget a Kikládok tagja, és kevés mûemlékkel rendelkezik, de természeti szépségeknek és bájnak azonban nincs híján. Kikötõje a legkedvesebbek közé tartozik az Égei tengeren. A dombtetõre épült Hórán, amelyet egy szélmalom koronáz meg, található két bizánckori templom. Iosz az 1960-as évek óta mágnesként vonzza a fiatalokat és a facérokat. Az éjszakai élet java része a kis fõvárosban, Ioszban zajlik. A sziget tulajdonképpen Mikonosz kevésbé puccos, és fiatalosabb változata. Rendszeres buszjárat köti össze a strandokat és a kikötõt a várossal. A szigetnek nagy úszásokra alkalmas strandjai vannak, többek között a núdista plázs, mely a kikötõtõl északra található. Milopotasz strandján sokan alszanak a szabad ég alatt. Nyaranta kaikákkal juthatunk el a déli Manganari-öbölbe, és a keleti Pszathiba. A templomon túl található Paleokasztro romjai, mely a középkori fõváros márvány töredékeibõl épült. A sziget északi csücskénél a kis Plakotosz-öböl mögött prehisztorikus sírok találhatók. Ezen sírok egyikérõl a szigetlakók azt állítják, hogy Homérosz nyughelye.
# 2
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3150 Üzenet linkje2005-11-03 18:38:53 

A Pireusztól 170 km-re délkeletre fekvõ kis Iosz a Kikládok szigetei között idegenforgalmi szempontból Mikonosz párjának tekinthetõ. Míg Mikonosz vendégköre gazdagokból áll, addig Iosznak többnyire kispénzû törzsközönsége van. Ebbõl adódóan Iosz nem vált nagyvilági üdülõhellyé, többé-kevésbé megõrízte naiv varázsát, másrészt viszont nap mint nap együtt kell élni az "alternatív" életformák negatív kísérõjelenségeivel. hajnalig tartó duhaj mulatozások,alkohol, kábítószer.
# 3
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3260 Üzenet linkje2005-11-21 14:42:27 

Iosz sziget vadul kopár, már-már csúnyaságában is szép. Itt találhatók az Égeikum legszebb homokos és sziklás tengerpartjai. A fiatalok szigetének is nevezik ezt a vadregényes területet.
# 4
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3263 Üzenet linkje2005-11-21 17:01:57 

A legenda szerint Homérosz Szamoszból Athénba tartva megállt a szigeten kicsit pihenni, s itt érte a halál. Feltételezett sírja a sziget északi csücskében található.
# 5
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14022 Üzenet linkje2006-08-16 21:46:36 

Ios szigete a heves, "õrült" éjszakai életérõl ismert, amely Mylopotas és Ormos kikötõjének turistákkal teli élénk strandterületeire koncentrálódik. Viszont a sziget sok szépséggel is rendelkezik, amelyek a látogatók számára sok nyugodt és barátságos helyet kínálnak. Kilométerhosszan finom, puha homok díszíti a tengerpartot, és kristálytiszta smaragdvíz a valódi kísértés. Ios fõváros valóban elvarázsoló.
A Kykládi sziget Ios látogatók ezreit vonzza. Az idelátogatóknak intenzív éjszakai életet kínál. Az emberek többsége azonban nem tudja, hogy a sziget idilli strandok sokaságával rendelkezik, melyek szinte mindig magányosak.

A sziget Naxos és Santorini között terül el.
A sziget valószínûleg Homérosz édesanyjának szülõhazája és az a hely ahol az ismert görög költõt megégették. Plakoto falu romja Homérosz sírhelyeként ismert.

# 6
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14024 Üzenet linkje2006-08-16 22:20:15 

Ios a partyzni vágyó emberek kedvenc szigete, azoké akik a jókedvet és szórakozást keresik. Bárok és éjszakai klubbok sokaságát kínálja, vmint olcsó italok nagy mennyiségét. Ios a fiatalok és fiatalos gondolkodásúak mekkája, egy örök Party, egy Club-sziget.


A szigeten csak egy múzeum található: archeológiai múzeum. Ez a múzeum csodálatos, sárga neoklasszikus igazgatási épület és különféle archeológiai leleteket állít ki, melyet 1980-tól kerültek felfedezésre. Kerámiák, római tárgyak, kykládi tárgyak, figurák és különféle más leletek állítják össze a múzeum érdekes gyûjteményét.
Nyitvatartása: kedd-vasárnapig: 08.00-14.00. A belépés INGYENES. Telefon: 22860 – 91246
Több információ: www.culture.gr

Ios templomai:
mint minden más görög szigeten Ioson is számtalan templom és kolostor található. Csak néhány a gyönyörû templomok közül amik Horában találhatóak:
-Panaghia Gremiotissa: Ez a templom Hora legmagasabb pontján helyezkedik el. Ezt a tipikus kykládi templomot egy szép nagy pálmáról ismerheti fel az ember. A templomból csodálatos panoráma kínálkozik a falura és a gyönyörû kék tengerre.
-Agia Ekaterini: ez a templom Horában. A templom elegáns belsõvel rendelkezik.
-Agios Ioannis Prodromos: ez a csinos parányi templom szintén Horában épült, és egy tipikus kykládi templom; világos fehérre festett melyet a mediterrán nap világít meg.
-Ios székesegyház/katedrális: Hora központja fölött terül el ez az impozáns épület. A belseje csodálatosan díszített és szép ikonokkal rendelkezik.
-Agia Irini: ezt a bizánci tempomot a 17.században építették. Ormos kikötõ magasságában áll és gyalogúton érhetõ el.
-Panaghia Paleokastritissa: ez a parányi bizánci kápolna Ios keleti oldalán áll; a 19. században építették.
Ahhoz hogy ezen kicsiny szépséget megtekinthessük kb 15 percet kell gyalogolnunk egy ösvényen.

# 7
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14392 Üzenet linkje2006-08-22 20:19:20  strandok

Ios rengetek gyönyörû stranddal rendelkezik. Szerencsére a nagy turizmus ellenére még vannak távoli és magányos partszakaszok még a legkedveltebb hónapokban júliusban és augusztusban is.
KALAMOS:
Ios keleti partszakaszán, a Kalamos-kolostor mellett található, ahol a sziget legjelentõsebb vallási ünnepségét rendezik meg augusztus 29-én.
Ez Ios sok partszakasza közül az egyik ami normális esetben nyugodt, és gyakran megvan rá az esély hogy az ember egyedül lehessen ott. Kalamos tiszta vize tökéletes egy nyugodt úszásra is.
PLAKES:
gyönyörû, nyugodt, hihetetlen tiszta vízû, puha aranyszínû homokos
YIALOS:
Yialos pár percre fekszik Ormos kikötõjétõl. Ez egy nagyon kedvelt rész, de kevésbé élénk mint Mylopotas. A finom fehér strand és a kristálytiszta víz valóban pihentetõ. Éttermek, kávézók és minimarketek veszik körül. Ezeken kívül vízisportolási lehetõségeket is kínál és van egy hangulatos bárja is.
KOUBARA:
Ez a gyönyörû öböl 30perc távolságra van Ormos kikötõjétõl északnyugati irányba. Busszal is megközelíthetõ (Ormostól).
300 m hosszú szakasz tavernákkal, "Zimmerfrei"ekkel a közelben. Található itt egy beachbár is amely frissítõ coctailokkal szolgál. Koubara ennek ellenére egy nagyon nyugodt hely, lármától és a hatalmas turizmustól mentes. Ideális a sekély vízben sziklákon keresztül úszni és búvárkodni. Koubarán gyönyörû a naplemete, éppúgy mint a tiszta, finom, homokos partszakasz.
MYLOPOTAS:
Horától délnyugati irányban Mylopotas Ios legkedveltebb tengerszakasza . A hosszú homokos part egy kilométerre terjed ki és napágyak, napernyõk, bárok, kávézók, éttermek és vízisportok nagy választékát kínálja. Elérhetõ busszal Horától. (a busz 15percenként közlekedik).
PAPA:
Egy idilli picike öböl Kalamostól délre. Ideális hely pihenésre és a kristálytiszta víz élvezetére.
MANGANARI:
23km-re Ormos kikötõjétõl, Ios déli részén, Mylopotas partjának végén található a szinte magányos öböl. Mangari mágikus és hihetetlen szépsége minden látogatót elvarázsol. Különbözõ vízisportok, haltavernák és kiadó apartmanok vannak ezen fantasztikus öbölben. Taxi és busz is rendszeresen közlekedik Ormos kikötõbõl, Horából és Mylopotásból is ide.
AGIA THEODOTI:
egy aszfaltúton keresztül közelíthetõ meg. Agia Theodoti öböl gyönyörû, tiszta tengerrel rendelkezik. Helybeli tavernák kínálnak pompás görög ételeket és szobabérlésre is van mód.
PSATHI:
a gyönyörû zöld völgy 2 vad partszakasszal bír, abszolút érintetlenek a tourizmustól. Arról az útról lehet elérni amely Agia Theodoti felé megy.
Finom aranyló homok, sziklák, sötétkék tenger jellemzik. Ideális hely a nyugalomra egy szép, vad és szinte érintetlen környezetben. Néhány hangulatos taverna és "zimmerfrei" is kínálkozik az odalátogató számára.
A surfölõk különösen kedvelik a nagy hullámok miatt.

# 8
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14394 Üzenet linkje2006-08-22 20:37:39  fotó



További gyönyörû képek Iosról:

https://images.google.de/imgre.....D%26sa%3DN

(weiterre kattintva több kép ) icon_smile.gif

# 9
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14456 Üzenet linkje2006-08-23 10:30:29 

Szia Rekuc!

Látom neked is tetszik ez a sziget. Én valamikor biztosan elmegyek ide, mert Santorínitõl nincs messze, és ha oda megyek majd nyaralni, beiktatom az utitervembe.

# 10
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14517 Üzenet linkje2006-08-23 14:16:31 

Szia kvalcsi!

Tényleg nagyon tetszik nekem ez a sziget. Pont azért szimpi mert nem kihalt, tele van szórakozóhellyel, de mégis vannak nyugis partok. Santorinivel kombinálva csodás nyaralás lehet!!
Csak hát sajnos nem 2fillér..... icon_sad.gif
Majd egyszer talán én is eljutok oda!

Tényleg senki nem járt Ioson a fórumról???? (nem is értem h lehetséges ez)

# 11
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14521 Üzenet linkje2006-08-23 14:44:02 

Szia Rekuc!

Talán azért nem járt még senki ezen a szigeten a fórumról, mert mint említetted nem tartozik az olcsó utak közé, ráadásul tudtommal csak az Apollón Travel utaztat ide együliként Magyarországról.

Talán Santorínirõl átruccantak páran, mert van hajóösszeköttetés a két sziget között.

Üdv.:

# 12
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14553 Üzenet linkje2006-08-23 20:29:08 

Mi csak majdnem, Réka. icon_smile.gif De inkább a vulkán-szitgetek hajókirándulást választottuk Ios helyett. De, mint ahogy Valcsi is írta, ha Santorinin nyaralnék, biztosan átmennék legközelebb legalább egy napos hajókirándulásra.

Andi

# 13
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14554 Üzenet linkje2006-08-23 20:30:05 

Bocs. Rekuc. Nem tudom, miért neveztelek el Rékának. Talán tényleg így hívnak icon_smile.gif
Andi

# 14
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#14599 Üzenet linkje2006-08-24 13:20:56 

Semmi gond Andi!! Tényleg Réka a valódi nevem, csak nagyon sokan Rékucnak neveznek. icon_smile.gif
# 15
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Androméva
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#26715 Üzenet linkje2007-05-03 16:58:33  Válasz a #19225. hsz-ra Előzmény #19225

Sziasztok!

Nyáron megyek Santorinire, és gondolkodom, hogy átmegyek Iosra is. Jox, ez a gyönyörû melyik strand Ioson?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
1 2 3 4 5 6   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu