Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1021
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19502 Üzenet linkje2007-01-27 21:29:29 

Most azért egy kicsit irígyellek. Kint csak tavernákban kóstolgathatom a tenger gyümölcseit, úgy, hogy mellettem fintorog a drágám. Igaz, tavaly elértem némi haladást nála Thassoson azzal a mennyei hallevessel. De ez kevés a boldogsághoz. Olyan szívesen megkóstoltatnám vele a kagylót.
Tudom, hogy a görögök sok érdekes, az átlag magyar számára visszataszító ételt megesznek, mivel semmit nem szeretnek kidobni. Ti kóstoltatok már ilyen különlegességet? Mondjuk töltött juh- vagy kecskebelet. Igaz, hogy mi is bélbe töltjük a hurkát és a kolbászt, de láttam egy mûsorban, hogy elsõ nekifutásra mennyire viszolyognak a magyarok ettõl a görög különlegességtõl.

# 1022
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19501 Üzenet linkje2007-01-27 21:18:17 

Finomakat! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
# 1023
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19499 Üzenet linkje2007-01-27 21:14:02 

Tény, hogy a halrudak 80 %-a egy pépbõl formázott valami. Amelyik halat is látott, az 400 Ft körül van egy 20-25 dekás adag, amit a lányom egyszerre elfogyaszt. Szerinte a panírozott dolgokhoz nem kell köret, annak ott a panír.
Szívesen kipróbálnám, hogy miket alkot a párod egy-egy ilyen görög utatokon.

# 1024
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19497 Üzenet linkje2007-01-27 21:02:25 

Nem vagyok képben mennyi a hivatalos adag, de egy dobozzal magam meg tudnék enni elõételnek. És nem csak én szeretem.
A vizi ételeket csak a kicsi lányom kezeli fenntartással, de a tintahal, polip jöhet korlátok nélkül nála is. Különleges napokon szoktunk ilyen herkentyûket készíteni, de nem ezek a legolcsóbb étkezések mit ne mondjak.
A tengeri halak íze tényleg másabb, de nekem jöhet szinte bármelyik. Szerencsére a család "ura" kedvtelésbõl szívesen elkészíti õket, nekem csak asztalhoz kell ülni. icon_wink.gif icon_lol.gif Kinn a friss alapanyagból pedig egyenesen alkot, volt hogy alig bírtuk elpusztítani az adagot.
De a fagyasztott halrudakat nem szeretem. Nekem nagyon az az érzésem velük szemben, hogy talán halat sem láttak. Legalább is az ízük alapján. Akkor már inkább a hekk.

# 1025
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19494 Üzenet linkje2007-01-27 20:24:50 

Én a kagylót nagyon szeretem. Ha jól tudom a fekete kagylóból 1 kg egy adag (házával együtt 1 kg). Ez akciósan is 6-800 Ft/kg. Egy 4 tagú családnak elég drága elõétel. Igaz, nálunk csak én eszem ilyen "borzalmakat", ahogy a férjem monja. A fiúk rá se tudnak nézni a vizi dolgokra, a lányom egyenlõre csak a halrudakat fogyasztja.
A sós vizi halaknak egyébként sokkal erõsebb ízük van, mint az édes vizi társaiknak.

# 1026
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19487 Üzenet linkje2007-01-27 18:45:42 

Nos a kagylóval sokáig fenntartásaim voltak, pontosabban csak a rántott kagylót ettem meg. Aztán tavaly Makragialosban nyaraltunk, ahol sok kagylót tenyésztenek. Itt sokféle képpen készítették el és én nagyon megszerettem. Vihar után sok kagylót sodort ki a víz, ezeket mi is elkészítettük a kinti lakosok útmutatásai szerint.
Máris érzem a számban az ízét és arra gondolok meddig kell még várni.
Tudom itthon is lehet kapni, de vagy fagyasztva és/vagy méregdrágán. Ennyi pénzért nem lehet belõle egy jó adagot enni. icon_confused.gif
Az évek során kinn is meg tudom állapítani, hogy az adott étteremben frissen vagy fagyasztva használják fel ezeket a herkentyûket, és bizony frissen sokkal ízletesebb. De a fagyasztott polipot vagy tintahalat itthon szivesen megeszem. icon_wink.gif icon_lol.gif

# 1027
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19481 Üzenet linkje2007-01-27 16:59:31 

Kagylóval meg egyébb tengeri herkentyûvel már nekem is volt szrencsém
jó a kagyló úgy hirtelen kiszedve a tengerbõl azonnal a számba került,annyira nem izlett
de arákkokkal meg kalamárival meg hasonlókkal elvagyok

# 1028
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19003 Üzenet linkje2007-01-19 13:24:32 

Mi lazán iszogattuk a finom Mithos-t a parton és a teraszon is. Pár nap után már ásványvíz helyett is azt ittuk, mert a környéken nem volt bubis.
Most viszont olyat fõzök a családnak, amit én nem ehetek, úgyhogy vega napok következnek finom görögsalival. Már úgy sem csináltam hónapok óta.
Tud valaki olyan étel receptet, amiben ouzo is van?

# 1029
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18977 Üzenet linkje2007-01-19 10:40:17 

icon_lol.gif az alkohollal azóta én is óvatosabb vagyok! icon_lol.gif
# 1030
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18969 Üzenet linkje2007-01-19 10:02:34 

Kyra!

Én tavaly nyáron jártam úgy a Tsantali Roséval itatta magát, észre se vettem, csak kicsit késõbb....

Itthonra is hoztam még van abból a borból is, most már csak módjával, hogy tudom késõbb és duplán hat. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1031
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18962 Üzenet linkje2007-01-19 09:35:41 

Az egész kóstolóval, úgy voltam, hogy õk sem haltak bele, ennek egyenes következmény, hogy én sem pusztulok bele.
A görög halászok ennek örömére, hogy megettem a kagylókat, megajándékoztak egy tengeri horgász szereléket.
A másik nagy húzásom volt a tintahal pucolása a halkereskedõnél.
Annyi kíváncsiskodó volt a boltban,(hogy egy agyas magyar tintahalat takarít) ennek hatására
kaptam egy polipot fél áron.
Míg kint tartózkodtunk kereskedõ elõre üdvözölt.

# 1032
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18961 Üzenet linkje2007-01-19 09:31:53 

icon_lol.gif icon_lol.gif az a gond, hogy mivel én nagyon ritkán iszom alkoholt így rendkívül gyorsan kiüt. Egy üveg mythos sörtõl is padlót fogok. Spanyolországban vettünk kitûnõ édes bort egy decitõl lefordultam a székrõl. icon_lol.gif
# 1033
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18958 Üzenet linkje2007-01-19 09:20:06 

Szerintem én is kitalálnék valami jó kifogást.
A konyt alá valót meg csak kibírnám valahogy.

# 1034
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18954 Üzenet linkje2007-01-19 09:10:09 

Sziasztok!

Ha ez lenne az ára annak, hogy ne sértsem meg a görög házigazdát akkor bevállalnám de nem vállalnék felelõsséget a következményekért. De valószínûbb, hogy allergiára hivatkoznék. Viszont a görög házi visszautasítására nem tudom mit tudnék mondani. Egy kis pohár belõle úgy kiütne és egy hét kellene,míg magamhoz térnék. icon_lol.gif

# 1035
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18950 Üzenet linkje2007-01-19 08:38:20 

Szia Csutek!

Zeus nem volt olyan vészes, de én nem láttam az arc színén, hogy abban az évben nap is látta icon_lol.gif, de ha egy görög barátságához ez az út vezet, akkor én is megenném a kagylót nyersen. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 68 69 70 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu