Sziasztok!
Tudjátok,mi vagyunk a párommal kagylób...zik:),nézegettem tengerpartokat és találtam Tunéziában Mahdia partját!Nézzétek,mennyi szép kagyló!!!Lehet,hogy jövőre oda kellene utaznunk???
Remélem,másnak is tetszik!
#1444652010-07-16 21:23:40 Válasz a #144430. hsz-ra
Kedves Szanna!
Sajnos ezt nem tudom, mert én személyesen nem ismerem a hotelt. Olvasom az Index-Utazás honlapot is és ott kerestem Neked idei véleményt. A Karawán hotelről személyes az élményem, de mivel 6 évvel ezelőtt voltam ott, nem mondhatok semmi biztosat. Amennyiben a városközpont közelsége fontos, akkor válaszd ezt a hotelt. Itt garantáltan nem tűnik el a tengerpart, mert széles.
Az El Hanát változatlanul kizárnám, mert több a negatív kritika róla mint a jó.
A Kalefet pedíg el kezdték felújítani még 2 éve (tavaly még nem volt készen), de nem tudni, hogy befejezték-e már. Egyébként itt 84%-ban oroszok vannak állítólag és ez nem közvetlen vízparti.
#1444192010-07-16 14:52:01 Válasz a #144390. hsz-ra
Szia Szanna!
Én a helyedben az Orient Palacét választanám!
Ide másolom "Gyurmóka" véleményét a hotelról egy másik honlapról. (Mostani vélemény).
"Akkor néhány szó az Orient Palace-ról. Mivel voltam már többször Tunéziában, más-más szállodákban , van összehasonlítási alapom. Június 22-29-között voltunk a Kartagó Tourssal, akciós alapár: 69.900-Ft , de ki kellett várni az utolsó percig. Kedden indultunk, és előző hét csütörtökön akciózták le erre az összegre. Egy régi szállodáról van szó, a szobában a bútorok kicsit kopottak, de lényegében tágas, kényelmes volt a szoba. (tengerre néző szobát a recepción lehet intézni , "némi " bakfis fejében -felesleges idehaza befizetni. ) A kert tiszta, rendezett, a medence kellemes, úszásra is alkalmas, külön rész le van kerítve a gyerekeknek. Van egy hatalmas fedett medencéje, ami nagyon klassz, és van fitness terem is -(fizetős) .
A tengerparttal kapcsolatos hírek részben igazak. Valóban nagyon keskeny a part, egy sor napágy fér el, viszont a víz tiszta (és kellemesen hideg volt -most már szerintem jó) , és egyáltalán nem hínáros. A kertben és a parton a napágyak ingyenesek .Napközben és este animátorok szórakoztatták a nagyérdeműt, lelkesek voltak,de nagyon gyenge műsorokat produkáltak. A konyhájuk nagyon jó , gazdag a választék ,eddigi tunéziai útjaim során a legízletesebb ételeket itt ettük . A takarítás teljesen rendben van.
Összehasonlítva a 3 *-os Marhabá-val: A Marhaba kertje sokkal szebb, a tengerpart sokkal szélesebb. Az Orient külső és belső medencéi jobbak, mint a Marhabában. Az ételek jobb ízűek az Orientben, nagyobb a választék is. Összességében meg voltam elégedve az Orienttel is , bár az 5*-os színvonalat már nem üti meg, de 5-10 évvel ezelőtt még megfelelhetett az elvárásoknak.
Hogy némi gondról is írjak: a pincérek az étteremben nagyon pofátlanok. Mivel a hotel 80-90%-a all inclusive -os , feltehetően nem kapnak sok borravalót, így megpróbálják kikényszeríteni. Ha valaki nem ad, le se sz**ják, fél órákig várhatsz asztalra, késre, villára, sörre , levegőnek néznek. Eleinte nem zavart a dolog, de amikor 40 percet kellett várni a sörömre, már kezdtem ideges lenni. Egyik alkalommal, déli 12-kor a pool bárnál közölték, hogy nincs kiszolgálás, mert a dolgozóknak "ebédszünet" van .Ilyenről 5*-os hotelben még nem hallottam. A pincérek egyébként figyelik, és számontartják, hogy ki jattol. A 4. naptól egy huszárvágással elkezdtem osztogatni a borravalót. Attól kezdve tejbe -vajba fürdettek, és az utolsó este majdnem összebalhéztak, hogy melyikük asztalához üljek.
Mindezek ellenére ajánlom ezt a szállodát mindenkinek! "
#1443732010-07-16 09:34:43 Válasz a #144347. hsz-ra
Szia Szanna!
Teszek fel térképeket, melyeken megtalálod a hotelek elhelyezkedését. A Prima Life Skanes-t ne keresd, mert az már jóval a városon kívül esik Monastír felé.
Mi 2004-ben voltunk a Karawánban. Azóta más az üzemeltetője, így nem tudom, hogy most milyen. Akkor megütötte a 3*-os mércét. Ez a hotel van a legközelebb a Medinához (óváros), üzletek sokasága van körülötte. Közvetlen mellette a General Magazin, ami egy nagyobbacska bevásárló hely. Nincs nagy udvara, de a tengerpart ott van mindjárt, csak egy úton kell átmenni. A kaják nem voltak valami túl ízletesek nekem, mert én elég fűszeresen főzök. Választák azért volt bőven. Éhen sosem maradtuk. Ja, akkor csak félpanziós volt.
Az utcai front zajos lehet, a másik oldal viszont tengerre néző szobákkal rendelkezik (páratlan számú szobák).
Az El Hana Beach is ott van tőle nem messze, kb. 300 méter Port El Kantaouni felé. Volt aki nagyon szidta, volt aki dícsérte ezt a hotelt.
Az Orient Palacéről általában jókat írnak, csak sokak szerint nagyon keskeny a tengerpartja.
Én ugyan egyiket sem választanám, mert a legjobb szállodaláncok Tunéziában az El Mouradik és a Marhabák. Ezekkel nagyon nem foghatsz mellé. Ezekre nem igen van panasz, így nagyobb esélyed van rá, hogy Neked is minden tökéletes legyen. A leggyengébbek az El Hana szállodák, de a Te döntésed, hogy melyik hotelt választod.
Egyébként Tunéziában hihetetlenül olcsó a tömegközlekedés és a taxi is. Fillérekért be lehet jutni a központba a várostól távolabb eső hotelből is. Tavaly pl. kb. 800,-Ft-ért vitt Sousséba a hotelünktől a taxi (kb. 8 km).
Sziasztok!
Ismeri valaki az El Hana Beach ill. az Orient Palace Hotelokat? Soussenál találhatók. Vélemény?Milyen távol esnek a várostól? Úgy néz ki, hogy Tunéziába fogunk utazni.
Köszi:Szanna