AKIT ÉRDEKEL,
annak elmondom,hogy a lavinát elindítottam!
Meguntam a várakozást és -az Ofõ beleegyezésével-készítettem egy tájékoztató jellegû szórólapot az osztálynak.Minden gyerek kapott egyet ,amit a szülõknek otthon megmutatnak.Tartalmazta a kb idõpontot,a szállást,a kirándulásokat,stb.A gyerekek fele rögtön azt mondta,hogy tutira jön,de mindegyik annyira boldog volt! Remélem a szülõk nem fogják hirtelen lehûteni õket .De én remélem,hogy így már nyert ügyem van.
Szia Lusa!
Én az idén voltam mindkét helyen, és pár éve is. Vojandi leírása ma is áll, de Asprovalta azóta nyüzsisebb lett. Nekem is Stavros tetszik jobban, hangulatosabb, de a víz tisztasága nagyon messze van Sartitól. Astravoltán jobb. Viszont Stavrosban kimondottan meleg volt a víz. Ugyan akkor pl. Parálián sem volt tisztább a víz, de hidegebb. Viszont Stavrosban találkoztunk elõször szemtõl szembe csikóhallal, ami az ottaniak szerint elég gyakori. Nos disco témában nem vagyok járatos, nem kerestük és nem is láttunk egyet sem. Parálián viszont rengeteget akaratlanul is.
Voltam mindkét helyen, de 1997-ben, így azóta bizonyára sok minden változott, fejlõdött. Azért pár szót írok az én tapasztalataimról.
A strand Stavrosnál: széles aranyszínû homok, kék tenger és a háttérben a várost körülölelõ zöld dombok, hegyek. A strand zsúfolt volt. A víz lassan mélyült, az elsõ pár méteren kövek voltak a fenéken és beljebb is voltak hébe-hóba. Tengeri fû is volt, és maga a víz nem volt nagyon tiszta, zavaros volt.
Asprovalta strandja hosszú, széles homokos, aprókavicsos strand, kicsit gyorsabban mélyül a víz, mint Stavrosnál és mivel sokkal védtelenebb, nem olyan öböl szerû, mint Stavrosnál, elég erõsen tud hullámozni is, ha éppen ezt fogod ki. De ha éppen nem hullámzik, akkor nagyon tiszta a víz.
Maga Stavros falu nagyobb, mint Asprovalta és szerintem hangulatosabb is, mert van olyan kis falumagja, ahol a szûk utcák közt sétálni lehet és rengeteg üzlet meg szórakozóhely is van. Asprovaltáról kevesebbet tudok, ott csak egy napot voltunk, de Stavrosban két hetet. Nekem nagyon tetszett Stavros, szerintem kicsit nyüzsisebb hely, mint Asprovalta - azaz ilyen volt 8 évvel ezelõtt.
bocsi azt kérném ha valaki volt sokat é görödoszágban. akkor össze tudná nekem hasonlitani stavrost-asprovaltával?.eddig csak sartiban voltam az nagyon szép volt dde most vmi nagyobb nyüzgöbb helyre szeretnénk menni......fiatalok szempontjábol is szeretnék hallani vmit mindkét helyrol...disco stb.......
Szia Rebeka!
Végül is beszéltem,de sajnos nem sikerült minden szülõvel.Ezért megbeszéltük az O.FÕvel,hogy januárban összehivunk egy rendkivüli szülõit.De akik halották,azt mondták nem is sok,és benne vannak.És még várom a kedvencem ajánlatát.
Sajnos nem tudom ki járt már közülük kint.Tudod,nekem annak idelyén sokat segitett,hogy Gabó tancia egy nagyon kedves
görög nõ volt.Az anyja Korfui ,az apósa Platamoni.
Angi!
Örülök, hogy nálatok ennyi minden megvalósítható mert kifizetik a szülõk. Ez így jó, így helyes. Görögország elég olcsó ahoz, hogy ez is beleférjen. Beszélj a szülõknek arról is, hogy az ott láttotakról fognak tanulni még középiskolában is, és a gyerekek így tájékozotabbak és nyitottabbak lesznek. Arról már ne is beszéljek mekkora élmény testközelbõl vizicsikóval, csodás halakkal, esetleg kicsit messzebbrõl tengeri sünnel vagy éppen polippal találkozni. Mivel évek óta ott nyaraltok tudsz nekik mesélni a költségekrõl is, a szenzációs légkörrõl, a látnivalókról. Nem tudom hány gyereket visznek a szülõk ilyen helyekre nyaralni, de ha csak a gyerek megy ugye lényegesen olcsóbb a családnak és egy rendes családban a gyerek az elsõ.
Hát sok sikert a meggyõzéshez, és tényleg jó ötletnek tartom ha egy pár szülõt elõre megnyersz az ügynek. Fõleg ha sikerül a hangadókat, a többi már könyebben enged. Nincs köztük ilyen hozzánk hasonlóan Görögországgal véglegesen megfertõzött?
Szerintem ha a tényekkel oda állsz, akkor a szülök biztos elgondolkodnak hogy mi a drága és mi nem, és nem beszélve az élményekrõl ami a gyerekeket éri majd Görögországban.
Nem ide való, de a síbérlet, mert mi szlovákiába megyünk több mint 20ezer fejenként. A szállást még nem is írtam!
Szia Kriszta!
Az a legszörnyûbb,hogy nagyon sokan azt hiszik egy vagyonba kerül Görögországban nyaralni.Egy pár hete beszéltem az egyik anyukával,próbáltam csábitani.Meséltem neki az országról és,hogy mi minden évben 2hetet ott vagyunk és ezt kb 150-200ezerért.Azt kérdezte:per fõ?Elcsodálkozott mikor mondtam,hogy hármunknak.De prsze,van aki nem teheti meg,éppen ezért a gyerekét elengedi.Hát erre számitok.
Ha nálunk is lenne ilyen lehetõség, hogy Görögország, akkor a gyerekemet, én se síelni küldeném el januárba, és ráadásul több pézbe kerül, ez az igen veszélyes sport, mint egy jó kis nyaralás, a mi kendvenc országunkba.
Remélem leírod mire jutottál, majd gondolok rád, és majdcsak sikerül véghez vinned, ezt a hatalmas feladatot.
Szia Rebeka,
Én eddig azt tapasztaltam,hogy a szülõk mindenhova elengedik gyerekeiket:sítábor,1-2 napos Ausztria,nyelvi tábor,nyári tábor.Ezeket általában teljes létszámmal.Éppen ezért gondoltam,hogy van esély Görögországra is.Max nem mennek sítáborba 5 napra 55000ért.Holnap este kiderül minden.Szoritsatok nekem,bár nem adom fel egykönnyen.
Nekem nem kellett ajánlat. Én csak általában akartam kicsit utánanézni. Amelyik irodának volt az idén a katalógusában apartman, annak biztosan lesz jövöre is. Jó, nem 100%, hogy benne lesz ugyanaz. De már megnéztem pár utazási irodát a neten. Mindegy, nem akrom tovább bonyolítani ezt a témát, mert nem sok értelme van pillanatnyilag 700 km távolságból ezt szerveznem.
Azért köszi a válaszokat.
Andi!
Az utazási iroda tényleg kényelmesebb és biztosabbnak látszik. Már ha haza is hoz, fõleg utószezonban. De nem tudom most melyik iroda mond neked ajánlatot. Én nem látok még semmit nyárra. De azt talán már meg tudják mondani hogy lesznek a turnusok. Ahoz már lehet tervezni, szállást meg hozzá foglalni késõbb.