Nagyon sok kaját nem érdemes kivinni, csak pár fontos dolgot, kedvencet, mert hasonló árak vannak. A tészták szinte ugyanannyiba kerülnek, pisztácia meg hasonló 3x drágább, az üveges mártások sem sokkal drágábbak. A túlsúlyra vigyázzatok, mert a magyarok nagyon szigorúak ezügyben, volt szerencsém megszívni most...
Szúnyogok nagyon durvák, de kint érdemes venni ellenük szert.
Aki mostanság utazik, jó utazást kívánok!
U.i.: megy fakultatív hajókirándulás Kefallóniára, mindenkinek ajánlom, meseszép sziget!
A bõrönd 20 kiló lehet max! Nagyon kell rá figyelni, mert a magyarok szigorúak, 20 felett keményen fizetni kell érte... visszafelé nem gáz, nekünk is most 10 kiló plussz volt, de a görögöket nem érdekelte
A kézipoggyász pedig 5 vagy 10 kiló lehet, úgyemlékszem 10 kilót láttam kiírva Ferihegyen.
Tud nekem segíteni abban valaki, hogy Kilini-Zakynthos komp mennyiért visz át egy személygépkocsit?
Szia Kvu, hirtelen ezt találtam:
The passage will take approximately one hour.
Prices: Per person 7,50 €, kids up to 5 years free, age 5-10 for 3,80 €.
Car 34,50 € - with trailer 8,90 € per meter, trucks 10,20 € per meter, motorbike 10,50 €.
Our modern ferries have huge capacities and crossing in summer 7 times and more daily between the harbours. Reservations will be taken only for cars, but normally it isn't necessary at all.
Köszi, örök hála neked. A csodálatos Lefkada után már tervezem a jõvõ évi látogatásunkat (zsinórban 4.szer) Görögországba. Szerinted Zakynthoson lehet olyan beach ami nem olyan zsúfolt és nem hasonlít Paraliára, de persze elragadó.
Elõre is köszi.
Tegnap jöttünk haza és még nem volt idõm végig olvasni az elmúlt kb. 20 nap "termését" de gondoltam leírok néhány dolgot.
A Grand Tours-szal utaztunk és az Ibéria 7-es szobájában szálltunk meg. Az út során semmi probléma nem volt és az apartman is szuper, olyan mint a képekeken. A kilátás a tengerre hûûû. Szóval szép volt. Az idengenvezetõ, Zsuzsa is nagyon kedves és segítõkész.
A tenger tiszta kivéve amikor szemetesnek nézik a turisták és a dinnyehéjtól a csikkeken át mindent beledobálnak. A halak "harapnak" de nem vészes. Egy kicsit meglepõ amikor belecsípnek az emberbe.
Árak:
görögsali 5 euró, a paradicsomsali 3, fõételek 7 euró körül kezdõdnek, kardhal 8-9 euró körül van, gyros pitában 2,2-2,5 között mozog.
görögdinnye 0,3 ; a sárgadinnye 1 euró/kg ; minden más gyümölcs kilója 1 euró felett van.
ásványvíz(6db) 1,7 eurótól
A Tasos tavernában nagyon jól fõznek és árban is elég jók.
Hirtelen ennyi.
Jó utat és kellemes nyaralást mindazoknak akik még csak most fognak indulni!!! Dejó nektek!
Már nem kell, meg is találtam... Annyira rossz, hogy tavaly nem voltam ilyen felkészült az utazásra mint idén... és sajnos csak most látom (általatok9 hogy mennyi helyet kihagytam Zakynthoson
Mellesleg olyan térképet találtam amin a sziget bal oldalát úgy jelöli, hog oda nem lehet menni, nincs ott semmi
Ez olyan dühítõ, hogy tavaly ilyen felületes voltam Az elsõ térképet elfogadtam amit találtam áááááááá.
Ha valaki tud egy nagyon részleteset ide beilleszteni, az nagyon jó lenne, amin rajtavan az összes strand!