#1952572012-09-09 21:08:35 Válasz a #195247. hsz-ra
Idézet:
Ha már egyszer az eusok mehetnek elvileg sorbaállás nélkül is át a határon....
Már nagyon régóta meg akartam kérdezni: Neked erről papírod van? Olvastad valahol? Csak a GR/MAC határon igaz ez, vagy szerinted minden EU-s országba így lehet menni?
Nem akarok kötözködni, csak senki mástól nem hallani ilyet! Én sosem próbáltam ki eddig, mert vagy csak egy pár autó volt előttem, vagy annyi, hogy nem volt hol kipróbálni. Nem tudom, hogy a román-magyar határon, vagy Röszkénél mit lépnének rá, ha beállnál egy üres kapuhoz. Szerintem várhatnál...
#1952592012-09-09 21:49:13 Válasz a #195257. hsz-ra
Anno mikor beléptünk az unióba abban az évben bent álltunk a sorban a Görög határon vártunk a sorunkra.. Majd odalépett hozzánk egy Görög határőr és megkérdezte miért álltunk be a sorba?? mondtuk neki hát várunk hogy beléphessünk.. Erre ő magyaroknak és a többi uniósnak NEM kell feleslegesen várakozni, ha ide értünk szépen kerüljük ki a sort és menjünk előre és már mehetünk is... Hisz ezért találták ki az uniós kaput.. Azóta már kitudja hányszor de mi mindig így is tettünk. Egyszer sem küldtek vissza egy szót sem szóltak és már mehettünk is át.... Volt hogy a szembe oldalra navigált át a határőr másik 3 autóssal együtt hogy tudjunk tovább menni .. ... Röszkén is így kéne szerintem működnie, csak nagy ívben szarnak rá.... Szerinted miért van Eus meg Non eus sáv????
#1952612012-09-09 22:04:50 Válasz a #195259. hsz-ra
az a baj hogy minden német meg más nyugati rendszámu török,bulgár,szerb is beáll az eu sávba,függetlenül hogy épp tényleg ottani vagy nem ottani állampolgár
#1952642012-09-09 22:16:09 Válasz a #195261. hsz-ra
Igen sajnos beállnak, de szoktak a sorok között mászkálni a határőrök és kiintik a magyarokat meg az echte uniósokat.... Láttál te már pl Görög rendszámú autót sorba állni ??? mert én nem emlékszem rá.. Azok is szépen csorognak előre aztán go át....
#1952722012-09-09 22:51:49 Válasz a #195264. hsz-ra
Gégé,
irigykedve olvasom, hogy Nektek sikerülni szokott igy átjutni.
Igaz a görögök valóban nem sokat vacakolnak, hipp-hopp átértünk eddig minden évben még a személyit sem vették el, ahogy meglátták a magyar rendszámot.
Sőt a macedónok sem kinlódtak sokat.
Igaz, ezt a sorból kiállást még nem próbáltuk igy konkrétan, bár nem tudom mit szólt volna egy jól megtermett kopasz szerb a Mercijében.
Legutóbb Messinia szerkesztette (2012-09-09 22:57:41), összesen 1 alkalommal
Mi szombaton érkeztünk haza Nea Potideáról. Szept 1-én indultunk (szombat) Békés megyéből, így Románián keresztül vágtuk át az utat igaz szeged sincs tőlünk nagyon messze, de az utóbbi időben ez az út jobban bevált Röszke miatt. Szóval igen időben indultunk, hajnal 5 körül már a pályán voltunk (mi így Smederevonál hajtunk fel a pályára, jóval Belgrád után ). Az úton nem volt nagy forgalom odafele, de jött a szerb-makedon határ...kissé összefutottak az autók (kb 10 óra lehetett) a szerbek nem vacakoltak (végül is kifelé jöttünk tőlük) a macedónok már körülményesebbek voltak - de tőlük megszoktuk - viszont talán a feltorlódott sor miatt, se zöldkártya, se kocsipapír nem kellett...összességében így is 1 óra volt ez a határ....utána szintén szétszéledtek az autók, makedón-görög határ előtt ugye útjavítás....egy pályás az út, 40, 60-as táblák váltakoznak és a térelválasztó bóják...na ide dél és 1 körül értünk, ne jutottunk el az uccsó benzinkúthoz mert már előtte állt a sor, persze aki bement a benzinkútra az utána próbált besorolni, így nagyon kilátástalannak tűnt a helyzet, aztán a makedónok belehúztak és nyitottak még sávot, illetve lökték ki az autókat, (persze ezt mindenütt így tapasztaltuk, ha kimész az országból már nem vagy érdekes)....örültem is, mondván a görög határ sima ügy...minket szeretnek...pik pakk...igen ám, de a makedón kihajtás görög torlódást okozott így fél óra makedón oldal után, közel 1 órát vártunk csak a görög oldalon hogy beléphessünk....esélyünk sem volt kikerülni a sort, hiszen végig tömve volt...szóval kicsit csalódtam is , de persze amikor ránk került a sor, csak ránéztek a rendszámra, kérdezték Hungary?....mehet, semmi irat nem kellett, így megbocsátottam nekik...)...végül is engem mindig jó érzéssel tölt el az, hogy a magyarokat a határoknál nem nézik bűnözőnek, és kedvesek, nem kötözködnek, nem állít félre....visszafele, sima ügy volt a határ, talán a korai időpont miatt is, egyedül a szerb-román oldalon (Moravita) a román belépő volt fél órás...mert ők shengenhez akarnak csatlakozni, kint voltak a nagykutyák is...és nagyon néztek mindent (autó kopogtatás, kipakolás, félreállítás) velünk ugyancsak korrektek voltak, csak a csomagtartót kellett felnyitni, benézett az utastérbe kérdezte van e cigi, pia...stb....aztán elengedett. Szóval a határok szablyák meg sokszor a menetidőt, nekünk átlag 11 órába telik a 940 km-es táv.
Sziasztok!
Azért írok, mert az egyik ismerősöm az őszi ( október vége )szünetben két gyerekével és feleségével Görögországa készül.
Tőlem kérdezte, hogy mennyire veszélyes az ottlét ( tüntetések, zavargások,autófeltörés...stb ) amit újra lehet a hírekben hallani.
Első nap Thesszalonikiben szállnak meg, majd Loutrakiban van szállásuk. Innen látogatnának el Athénba, Epidaurus, Delphi,Olimpia.
Idén én nem voltam Görögországban és nem is követtem igazán a friss híreket, infókat.
Főleg a nagyvárosokban való parkolás és közlekedés saját autóval, esetleg kint élő fórumosok legfrissebb információját várnám.
Sziasztok Görögországba sokat utazók!
Tudna Valaki segíteni abban, hogy a határhoz az utolsó néhány km-t csak autópályán lehet megtenni? Matrica szükséges?
mindy