Pilion félsziget
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152542 Üzenet linkje2010-09-28 14:55:41 

Sziasztok!

Végre megszültem a beszámolót, akit érdekel, nézzen bele icon_smile.gif
És itt is csak azt tudom mondani, akit érdekelnek az ilyen helyek, mielőbb látogassa meg, mert valószínűleg nem sokáig marad meg már itt sem a régi görögös hangulat icon_sad.gif

Talán képek is lesznek fenn nemsoká, no ne számítsatok túl jókra, sajnos eléggé tehetségtelen vagyok fényképészetileg icon_redface.gif , de kedvcsinálónak talán megteszi...

# 122
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zsanee
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152323 Üzenet linkje2010-09-22 09:11:40  Válasz a #152270. hsz-ra Előzmény #152270

Sziasztok!

A másik érdekes dolog az volt, hogy az egész nyaralás alatt látott étlapokon a halételek nagyon drágák voltak. Az ember azt gondolná, hogy ott a tenger, tele halakkal, olcsóbban szolgálják fel.
Gombi "utolsó vacsoráján" icon_lol.gif az a polip 9.5 euro volt, mindenféle köret nélkül. Igaz, hogy így is jóllakott vele, de számomra érdekes, hogy ennyibe kerültek.

# 123
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152275 Üzenet linkje2010-09-21 12:09:08 

Nem is tettem még föl képeket, de most kedvet kaptam hozzá icon_wink.gif Jó volt nézegetni Gombi fotóit icon_biggrin.gif

Chorto:

# 124
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152272 Üzenet linkje2010-09-21 10:14:43 

Tsagarada főterén található taverna árai (csak itt lehetett kávét rendelni és fogyasztani):

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu[/img]

# 125
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152270 Üzenet linkje2010-09-21 10:06:42  Válasz a #152261. hsz-ra Előzmény #152261

icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

A felszolgáló egy nagyon aranyos görög lány volt.
Valójában gyrost szerettem volna enni, de az nem volt az étlapon.
A csirkére azért esett a választásunk, mert ilyet ettünk a megérkezésünk napján Tsagaradában. A tsgaradai étteremben rendeltünk 1 muszakát, 1 citromos csirkét, 1 görög salátát, 2 szódát. Mindezért 30eurót fizettünk és bizony éhesek maradtunk. Ráadásul szerettünk volna inni egy kávét, de közölték, hogy azt csak és kizárólag a nagy platán fa alatt tudjuk elfogyasztani, melyet egy másik tavernából kell megrendelnünk. Ehh..ez kicsit furcsa volt, na meg egy frappé ára 4.5eurót nyomott, így kihagytuk.
A csirke itt valami ételminta volt, mert még egy fél adagnak sem nevezném :S
Ezért gondoltuk azt, hogy megnézzük, itt mekkora adagot adnak:

hatalmasat, ahogy a képeken is látszik és szerencsénkre nagyon finom és ízletes volt. Sokkal finomabb, mint fent Tsagaradában. És az már csak a ráadás, hogy 10Euróval kevesebbet fizettünk érte, azaz duplán megérte. icon_wink.gif

# 126
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152269 Üzenet linkje2010-09-21 09:57:11  Válasz a #152251. hsz-ra Előzmény #152251

Köszi Anikó.
Igyekeztünk a legjobbakat kiválogatni, de még 3x ennyi van itthon a gépen. icon_biggrin.gif

# 127
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152261 Üzenet linkje2010-09-20 22:54:21  Válasz a #152249. hsz-ra Előzmény #152249

Ó-ó, mi a narancsot kihagytuk icon_sad.gif

Igen, Milinában esett le, egy kicsit felhorzsolta az oldalát, nem volt vészes (rossz ötlet volt érdes kaviccsal beszórni a játszótér alját), most amikor nézegettük a fotóidat, már mosolyogva emlékezett vissza, hogy jé, tényleg innen pottyantam le icon_smile.gif

A házat meghagyjuk, mi nem azt szemeltük ki icon_smile.gif

Volos határában egyébként az a gyár a cement factory, nagyon sokakat megihletett már, a Google Earth tele van a róla készült képekkel icon_rolleyes.gif

Azt hiszem, a citromos csirkét is ott ette a párom, ahol Ti icon_smile.gif Kicsit beszédhibás volt a pincér??? És Ti is azért ettetek olyat, mert nem volt választék? Én ugyanezt ettem ot, csak báránnyal, az nagyon el volt találva, de a csirke állítólag ízetlen-jellegtelen volt icon_lol.gif

# 128
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152251 Üzenet linkje2010-09-20 19:44:02  Válasz a #152235. hsz-ra Előzmény #152235

Gombi, eszméletlenül szépek a fotók. Még csak az egyik albumot néztem végig, de máris magával ragadott.
Köszönöm, hogy kicsit magaddal vittél erre a csodás utazásra! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 129
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152249 Üzenet linkje2010-09-20 19:13:56  Válasz a #152239. hsz-ra Előzmény #152239

Szia Halaszer,

igen, vásároltunk tőle.
Nagyon finom volt mind a barack, a narancs és a sárgadinnye nála (is).
A narancs külsőleg köszönőviszonyban sem volt az itthonival, egy pillanatra el is bizonytalanodtunk, hogy mi lehet, de úgy voltunk vele, megkóstoljuk.
Nagyon-nagyon finooom volt. icon_smile.gif

A házunkra pedig nem lecsapni! icon_biggrin.gif

Milinában esett le a gyerkőc? Legalábbis máshol nem emlékszem, hogy fotóztam volna hintát. Ugye nincs vagy nem lett nagyobb baja?

# 130
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152239 Üzenet linkje2010-09-20 16:51:03  Válasz a #152235. hsz-ra Előzmény #152235

SZia Gombi!

De jó volt újra látni a félszigetet icon_smile.gif Nagyon sok mindent felismerek, házakat, templomokat, tájakat. Tudom, hol az "álomházatok" icon_smile.gif Jó újra látni a zöldséges autót (vásároltatok tőle Ti is?), a hintát, amiről leesett a fiam icon_evil.gif stb.

Hahhhhhhh, köszi!

# 131
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152235 Üzenet linkje2010-09-20 15:29:09 

Sziasztok,

az alábbi linken meg tudjátok tekinteni képeinket, melyek igyekeznek bemutatni ezt a csodálatos atmoszférával rendelkező félszigetet.

Pelion felsziget 2010 augusztus-szeptember

# 132
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152075 Üzenet linkje2010-09-16 16:18:25 

Sziasztok,

nagy meló árán képeink feltöltésre kerültek, uis elég nehéz volt ötödölni a képmennyiséget, de így is több, mint 1000 db lesz hamarosan látható.
Azért csak hamarosan, mert a címkézés és a képaláírások szerkesztés alatt vannak. icon_smile.gif

# 133
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151802 Üzenet linkje2010-09-12 15:56:30 

Sziasztok,
mi Kefalóniára menet két éjszakát (azaz csupán egy napot) töltöttünk a félszigeten. Mégis magával ragadott a hangulata ennek a csodaszép helynek. Chaniaban laktunk, fent a gerincen. Igaz az idő kicsit felhős volt, de még ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy "áthasson a hely szelleme". Kis hegyi falvak, hangulatos erdők, drámai partok, autentikusnak tűnő tavernák...valahogy még a parti turista-övezet ellenére is olyan eredeti volt az összkép. Biztosan visszatérek még! Télen is szép lehet...

# 134
Gombi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151175 Üzenet linkje2010-09-04 22:51:19 

Sziasztok,

az odaúton történt kisebb balesetünk ellenére, sikeresen megérkeztünk péntek hajnalban. A távot 16 óra alatt tudtuk abszolválni 2 tankolással (és még van belőle némi a tankban icon_smile.gif )
Az oda- és a viszaúttal együtt 3330 km-t tettünk meg, közel 5000 képet készítettünk, utóbbiak közül nagyon nehéz lesz válogatni, de megoldjuk :p.
Még aklimatizálódunk és nagyon-nagyon fázunk. A visszautunk napján 30 fok volt még a maciknál is, majd egyre jobban kezdett hülni a levegő és meg sem állt 11 fokig. Szerencsére volt bent meleg alsó és felső, huh....

Ha kérdés van szívesen segítek, még frissek az élmények.
A beszámolónk meg van a kis füzetünkben, már csak szertkesztgetni kell, de igyekszünk vele.

Mythos rajongóknak:

Lidliben a 0.33-as 6-os pack 4,49 EU, Sparban kb 70-80 centtel drágább, ellenben a határon levő Duty Freeben ugyanez a kiszerelés 3.05EU-ba kerül.

Mit ne mondjak, szenvedünk...péntek óta most nyílt lehetőség a képek szerkesztgetésére a kötelező családlátogatások miatt, és bizony úgy érezzük egy darab ott maradt belőlünk, amelyért akár már ma visszamennénk.
icon_smile.gif icon_smile.gif

# 135
Ildi40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150697 Üzenet linkje2010-08-30 20:35:50 

Gombi! Jó nyaralást még nektek és várjuk a beszámolót!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 22 23 24   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu